Gitarista Peter Buck a zvyšní členovia americkej kapely R.E.M. majú hlavy v smútku po tom, ako po ich včerajšom koncerte v Helsinkách zmizla čierna gitara Rickenbacker 360, ktorú Buck používal nepretržite viac než 25 rokov.

Peter Buck so svojím "na mieru ušitým" nástrojom nahral všetky doposiaľ vydané nahrávky R.E.M., počnúc debutovým EP 'Chronic Town' z roku 1982. Zároveň s ňou vystupoval na všetkých koncertoch R.E.M. Ide teda o obrovskú stratu a hovorca kapely oznámil, že jej nálezca dostane štedrú odmenu.

"Tento nástroj znamená pre Petera a R.E.M. veľmi veľa. Úprimne dúfame, že ktokoľvek je zodpovedný za jeho zmiznutie, alebo ktokoľvek, kto má informácie, ktoré by ju pomohli vrátiť kapele, bude štedro odmenený bez akýchkoľvek ďalších otázok." - uvádza sa na oficiálnej stránke Remhq.com spolu s kontaktnými údajmi pre prípadného nálezcu.

R.E.M. je tak v poradí už treťou rockovou kapelou, ktorá prišla o drahocenné príslušenstvo po tom, ako bola začiatkom augusta najskôr v Aténach ukradnutá gitara členovi kapely Iron Maiden a o niekoľko dní neskôr v Montreale zmizol celý nákladiak s nástrojmi Iggyho Popa a jeho kapely The Stooges.

Zdroj: Remhq.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: R.E.M.