Dave Grohl tento týždeň vyhlásil, že jeho kapela Foo Fighters sa na čas odmlčí a fanúšikovia by v najbližšom čase nemali očakávať nový album. Populárna americká alternatívno-rocková kapela, ktorá minulý rok vydala svoj úspešný šiesty štúdiový album 'Echoes, Silence, Patience & Grace', si podľa jeho slov dáva prestávku v hudobnej činnosti na neurčitú dobu.

"Nikdy sme si nedali dlhšiu prestávku, myslím, že teraz je ten správny čas." - povedal frontman kapely Dave Grohl v rozhovore s Chrisom Moylesom pre britské BBC Radio 1. Spevák a gitarista dodal, že kapela sa na scénu vráti, keď sa objaví nejaký nový rozmer a zmysel pre ich tvorbu.

Grohl, ktorý svoju bohatú kariéru začal ako bubeník v hardcore punkovej kapele Scream či v legendárnej Nirvane, pre rozhlasovú stanicu potvrdil, že by aj do Británie radi prišli s novým a sviežim zvukom: "Po koncertoch vo Wembley (odohrali tam dva koncerty 6. a 7. júna) by sme sa tam 10 rokov nemali vrátiť, lebo už nás všetci videli. Sme v Británii každý rok, každé leto, takže si myslím, že je čas na pauzu a vrátime sa až keď budeme ľuďom naozaj chýbať."

Frontman Foo Fighters tiež spomenul, že ho prekvapuje, ako veľmi počas rokov narástla ich fanúšikovská základňa v Londýne, keď pred pár rokmi hrávali v menších kluboch a dnes dokážu vypredať futbalový štadión: "Prešli sme od hrania v Astorii, cez Earls Court až k Wembley. Nebol to síce náš prvotný cieľ, ale berieme to! Je to sranda byť stále v kapele, lebo sme v podstate spolu už 14 rokov."

Zdroj: Nme.com, Contactmusic.com

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters