Jeden z najlepších rockových basgitaristov sa rozhodol, že chce hudbu nielen skvele hrať, ale jej aj skutočne rozumieť. Preto sa prihlásil na prestížnu súkromnú Univerzitu Južnej Kalifornie (USC), kde bude objavovať tajomstvá hudobnej teórie.

Flea, okrem hrania v RHCP známy aj spoluprácou s Jane's Addiction, The Mars Volta či Alanis Morissette, pre denník Los Angeles Times prezradil: "Som rád, že moje hudobné "vzdelanie" prebiehalo tak, ako prebiehalo, ale je to naozaj zábava učiť sa tieto veci, lebo som nikdy nič také nevedel."

"Už v detstve som hral v školských kapelách na trúbku. Naučil som sa na nej hrať veci, ktoré sa mi páčili, ale nikdy som sa nenaučil prečo táto nota patrí k tejto a prečo to robí taký zvuk. Alebo ako vytvoriť v kompozícii napätie. V Chili papričkách to síce bežne robíme v štruktúre našich songov, ale je to celé založené len na emóciách a intuícii, nikto z nás nepozná tú matiku a teórie. Učiť sa to je fakt zábava." - dodal hudobník, ktorý o dva týždne oslávi už 46. narodeniny.

Flea, vlastným menom Michael Peter Balzary, tiež potvrdil, že Red Hot Chili Peppers si skutočne dávajú dvojročnú pauzu od spoločného hrania a nahrávania. "Jednoducho tie dva roky potrebujeme každý pre seba. Príliš dlho sme mali nosy pevne opreté o brúsny kotúč. Potrebujeme si od toho oddýchnuť a získať nové perspektívy.

Zatiaľ posledný album RHCP je 'Stadium Arcadium' (2006), ktorý znamenal pre jednu z najznámejších rockových kapiel ďalší skvelý úspech. Jeho nasledovník je však zatiaľ v nedohľadne.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers