Dievčenská hudobná skupina Sugababes hrozí bojkotom budúcoročných britských hudobných cien BRIT Awards. Ich konečné rozhodnutie však padne až po vyhlásení nominácií na jednotlivé kategórie.

Britské popové trio sa už ďalej nechce len prizerať na udeľovanie cien, ale chcú si túto poctu užiť aj naživo. Zatiaľ získali len jednu túto cenu, avšak to ešte v roku 2003 v kategórii Najlepšie tanečné vystúpenie. Táto kategória však už ani neexistuje, takže členky skupiny považujú túto cenu za skoro bezvýznamnú.

Aj keď skupina pôsobí na hudobnej scéne už desať rokov a na svojom konte má šesť singlov, ktoré sa stali v Británii číslom jedna, predali vyše päť a pol milióna albumov a držia dva Guinnessove rekordy, BRIT Awards ich stále obchádzajú.

Speváčka Amelle Berrabah povedala: "Ak sa nás ani tento rok rozhodnú nenominovať, bude to už skutočne neuveriteľné. Potom budeme udeľovanie bojkotovať. Mali by už vyhodiť všetkých tých starých ľudí a nechať rozhodovanie fanúšikom, pretože oni ani nevedia o čom hovoria."

"Naša pieseň 'About You Now' sa predávala takmer dvakrát lepšie ako pieseň od Rihanny 'Umbrella'. Ona si však získala rešpekt a uznanie, bola na vrchole hudobnej scény. My sme nezískali skoro nič."

Zdroj: Music-news.com