Organizátori bonusového posledného koncertu punkovej kapely Inekafe, ktorý sa uskutoční v sobotu 31. januára 2009 v Prahe, oznamujú, že do predpredaja bolo v piatok (28.11.) pustených posledných 500 vstupeniek na tento koncert. Vstupenky sú síce v predaji len od 31. októbra, avšak kapacita športovej haly Folimanka s počtom 2500 miest sa závratnou rýchlosťou naplňuje.

Kapela, ktorej súčasné zloženie tvorí štvorica najvýznamnejších postáv, ktoré kedy v Inekafe boli - Vratko (spev, gitara), Wayo (gitara), Forus (basgitara, vokály) a Dodo (bicie), je touto správou potešená a ďakuje všetkým svojím skalným i novým fanúšikom za preukázanú podporu a priazeň. Skupina sa v tomto čase aktuálne pripravuje na tento výnimočný koncert pravidelnými skúškami doma v Bratislave, aj keď zatiaľ ešte len v trojici bez Forusa, ktorý je momentálne stále v Londýne. Ku kapele sa pridá hneď po Novom roku, teda mesiac pred koncertom.

Kapela pri tejto príležitosti postaví najväčší stage, aký kedy na samostatnom koncerte mala a odohrá približne 90 minutový set, pričom playlist bude pozostávať jednak z najväčších hitov, ale aj zo skladieb, ktoré singlami nikdy neboli. Na koncerte bude exkluzívne odohraná aj nová skladba, ktorá neskôr vyjde na výberovom dvoj-CD 'Best of Inekafe' s plánovaným dátumom vydania na jeseň 2009. Celá show bude zvukovo aj obrazovo zaznamenaná. Na prípravach tohto koncertu od začiatku novembra pracuje štáb 37 ľudí zložený z realizačného tímu, technického personálu a iných.

Posledných 500 vstupeniek je od piatka k dispozícii vo všetkých pobočkách siete Ticketportal ako v Českej (Ticketportal.cz), tak aj v Slovenskej republike (Ticketportal.sk) za ceny 290,- Kč, resp. 371,- Sk. Predaj vstupeniek na tento koncert sa dokonca viac než dva mesiace pred samotným koncertom vyšplhal už na 4. miesto v rámci rebríčka Ticketportal v Českej republike.

Na koncerte bude k dispozícii limitovaný počet špeciálneho merchandise, vyrobeného len pre tento koncert. Návrhy sa už schvaľujú samotnou kapelou a v krátkom čase sa začne s výrobou. Fotodokumentáž nového merchandise bude zaslaná v priebehu decembra každému, kto je zaregistrovaný na odoberanie newslettera z oficiálnej stránky Inekafe.sk.

Skupina Inekafe vznikla v roku 1995 a za celú svoju éru vydala 6 albumov, na konte má 100 tisíc predaných nosičov, 20 rádiových singlov, 10 videoklipov a vyše 800 odohraných koncertov v 6 štátoch (Slovensko, Česká republika, Ukrajina, Poľsko, Nemecko a USA). Jej poslednou aktivitou bude už dlho avízované vydanie spomienkového výberového dvoj-CD 'Best of Inekafe', ktoré vyjde presne 09.09.2009. Po vydaní tejto kompilácie sa nepredpokladá už žiadna ďalšia činnosť skupiny.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko, manažér kapely. Viac info nájdete na stránkach www.inekafe.sk.

Súvisiaci interpreti: Inekafe