Po fantastickom úspechuobjav Gabriella Cilmi chystá dobyť aj americký hudobný trh. Jej album 'Lessons to be Learned' tam vyjde 17. marca 2009.

Len 17-ročná speváčka sa v rámci svojej propagácie v januári objaví aj v programe You Oughta Know (voľný preklad "Mali by ste poznať") na televíznej stanici VH1, ktorá takto každý mesiac predstavuje nových umelcov. Gabriella Cilmi ponúkne zaujímavý príbeh - vydavateľstvo Warner Music Australia s ňou podpísalo nahrávaciu zmluvu už keď mala 12 rokov. Svojím prirodzeným talentom a širokým hudobným záberom (medzi jej obľúbených interpretov patria napr. Nina Simone, Led Zeppelin či Janis Joplin) dokázala na seba strhnúť pozornosť aj bez účasti v talentových súťažiach.

Predstavitelia Warner Music ju dali dohromady s producentským a skladateľským tímom Xenomania, ktorí už mali na konte spoluprácu napr. so Sugababes či indie kapelou Franz Frendinand. Veľká časť jej debutového albumu vznikla vo vile, v ktorej kedysi žil autor príbehu o Alici v krajine zázrakov, Lewis Caroll. Gabrielle to prinieslo šťastie - po enormnom úspechu albumu sa mladé dievča z Melbourne zrejme chvíľku samo cítilo ako Alica v krajine zázrakov... Asi nikomu by pre rokom nenapadlo, že by sa speváčka v jej veku mohla stať držiteľkou šiestich cien ARIA Awards.

Americká verzia albumu 'Lessons to be Learned' bude okrem hitov 'Sweet About Me', 'Save The Lies (Good To Me)' a ďalšej desiatky skladieb štandardného vydania obsahovať aj cover skladby 'Echo Beach' od jednohitového zjavu z 80-tych rokov - Martha & The Muffins.

Zdroj: Undercover.com.au

Súvisiaci interpreti: Gabriella Cilmi