Je dobré, že aspoň v hudbe nie sú hranice. Bomb The Jazz - jeden z najobľúbenejších klubových večerov v Budapešti, môžete v sobotu 20. decembra zažiť aj v predvianočnej Bratislave. Hostitelia večera, Suhaid a János Vázsonyi, už 8 rokov do maďarskej metropoly pravidelne prinášajú dávky toho najlepšieho z funku, dancefloor jazzu, inteligentného hip-hopu ale aj elektronických tanečných žánrov ako broken beat či Detroit techno.

Je dobré, že aspoň v hudbe nie sú hranice. Bomb The Jazz - jeden z najobľúbenejších klubových večerov v Budapešti, môžete v sobotu 20. decembra zažiť aj v predvianočnej Bratislave. Hostitelia večera, Suhaid a János Vázsonyi, už 8 rokov do maďarskej metropoly pravidelne prinášajú dávky toho najlepšieho z funku, dancefloor jazzu, inteligentného hip-hopu ale aj elektronických tanečných žánrov ako broken beat či Detroit techno. Na svoju eklektickú bratislavskú premiéru prinášajú slovenskému publiku "jazz-soul hopovú" legendu menom DJ Cam.

Francúz Laurent Daumail, známy vo svete hudby ako DJ Cam, produkuje a vydáva svoje beaty najvyššej kvality už 15 rokov, pričom si stihol zahrať s tými najväčšími menami svojej brandže ako DJ Krush, Kenny Dope, DJ Shadow, Gang Starr, Rakim, J Dilla, a ďalší. Jeho albumy ako 'Underground Vibes' (1994), 'Substances' (1996), 'The Beat Assassinated' (1998), 'The French Connection' (2000), či 'Liquid hip-hop' (2004) sú skvostom v zbierke každého milovníka "najazzlých" a melodických hip-hopových beatov.

Skutočným skvostom v jeho tvorbe je album 'Soulshine' (2003), na ktorom svoje sily spojil nielen s hviezdami amerického rapu - Guru z Gang Starr a Afu-ra, ale aj s viacerými talentovanými francúzskymi vokalistkami. Niekedy si odskočí aj do sveta house music, ako napríklad na nahrávke s DJom Gregorym alebo na mixovanej kompilácii DJ Kicks!.

Popri tom riadi aj vlastné vydavateľstvo Inflamable Records, v ktorom naposledy na trh uviedol inštrumentálny album 'Lost & Found' (2007). Tento rok sa intenzívne venoval práci na albume s názvom 'Seven', ktorý sám označuje za svoj prvý "skutočný album" od 'Soulshine'. Objavia sa na ňom štúdiové spolupráce s interpretmi ako Fink (Ninja Tune), Nicolette (známa zo spolupráce s Massive Attack), Chris James zo Stateless, soulová speváčka Inlove, či MC Eiht.

Bomb The Jazz vol.0
sobota 20. december, 21:00
DJ Cam (Inflamable Records, FR)
Suhaid (HU)
Kiégő Izzók (HU)
Kinet (SK)
Subclub, Bratislava

Vstupenky na akciu Bomb The Jazz v cene 249,- Sk (8,27 Eur) si môžete zakúpiť v sieti Ticketpro na stránkach Eticketpro.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Erik Babušiak zo Subclubu.