Svoj rok 2008 pre Hudba.sk zhodnotil aj jazzový spevák a skladateľ, a zároveň organizátor, dramaturg a promotér Bratislavských jazzových dní ale i ďalších koncertov počas celého roka - Peter Lipa. V minulom roku sa tento najvýznamnejší predstaviteľ slovenského jazzu dostal so svojou hudbou aj do zahraničia, no ako nám prezradil v odpovedi na prvú anketovú otázku, boli to práve slovenskí fanúšikovia, ktorí ho vo svete najviac podporili.

"Roky sa snažím dostať s mojou muzikou do zahraničia, lebo mám pocit, že je to pre mňa dôležité. Tento rok sa to podarilo, ale moje pocity z týchto zahraničných vystúpení sú často zmiešané. Zdá sa že dôležitou súčasťou môjho zahraničného publika sú tamojší Slováci, najmä mladí, ktorí boli na všetkých koncertoch a často práve také skupinky strhli celé publikum." - priznal Peter Lipa, ktorý si v roku 2008 zahral nielen v Európe ale aj hlavnom meste Egypta. "Hral som v Berlíne, Štokholme, Londýne, Káhire, vo Viedni, v Spolete, v Paríži aj v Bruseli.

Na otázku ohľadne vecí a udalostí, ktoré ho v uplynulom roku najviac prekvapili, potešili, či zaujali, nám Peter Lipa odpovedal: "V tomto roku spievali v Bratislave dvaja významní vokalisti, Bobby McFerrin a Al Jarreau." Cieľom do nového roka zostáva aj naďalej šíriť hudbu, ktorú miluje. "Hrať, hrať a hrať, okrem toho vydať nové CD. Chcem veriť, že poteší všetkých, ktorých moja hudba zaujíma." - prezradil svoje plány Peter Lipa.

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Igor Daniš - Hudba.sk (1), archív (2)

Súvisiaci interpreti: Peter Lipa