Veľká show na malom pódiu – slová, ktoré najlepšie označujú vystúpenie brazílskeho metalového mága André Matosa a jeho zostavy v zložení Andre Hernandes (gitara), Hugo Mariutti (gitara), Luís Mariutti (basgitara), Eloy Casagrande (bicie) a Fabio Ribeiro (klávesy).

Po hodinu trvajúcom vystúpení predkapely Castaway si aj napriek kapacitným možnostiam klubu Randal fanúšikovia čakajúci v dlhej rade prišli na svoje a zažili show, akú obyčajne tento známy interpret predvádza pred niekoľkotisícovým publikom.

Bratislava sa stala poslednou zastávkou v rámci Slovenska na Time to be Free Tour, ktorou sa André Matos snaží odprezentovať svoj najnovší rovnomenný album. Playlist sa ani v jednom z miest, do ktorých André zavítal (Košice – 3.1. a Zvolen – 4.1.), nezmenil. Ani tento fakt však neubral na vábivosti rytmov svojsky poňatého speed metalu s prvkami ethna a prímesou brazílskej živelnosti.

Fanúšikovia v značne variabilnom vekovom zložení, pohybujúcom sa od násťročných až po ľudí v dôchodkovom veku, nešetrili hlasivky a naplno si užili program, ktorý tvorila kombinácia najznámejších hitov od Angry, Shaaman a dokonca aj formácie Viper, kde Matos začínal. Už zaužívané intermezzá v podaní gitaristov Andre Hernandesa a Huga Mariuttiho nasledované novými skladbami si vyslúžili obrovské ovácie z radov publika a rozskákali každého z prítomných. Jediným a pravdepodobne aj najvýraznejším negatívom sa stalo ozvučenie, ktoré niekoľkokrát za sebou sklamalo, kvôli čomu sa spevákov hlas strácal v záplave prebasovaných tónov zvyšku kapely.

Time to be Free Tour bude pokračovať ďalej. Spolu s kapelou Edguy sa André Matos najbližšie predvedie v Belgicku, Anglicku, Francúzsku, Španielsku a Taliansku.



Text: Miroslav Meňhert
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Andre Matos