Vo svete hudby je známa ako speváčka vystupujúca pod menom Bet-Maj Sepja, jej hlavným zdrojom živobytia je však umelecká činnosť v inej oblasti. Podobne ako kapela Noisecut, s ktorou v minulom roku vydala úspešný tretí album 'BLIIIZKO' a absolvovala 6-týždňové jesenné turné, sa Bety K. Majerníkovej aj na poli umeleckého šperku mimoriadne darilo a mala nesmierne nabitý program.

"Z profesionálneho hľadiska výborný rok, teraz sa budem musieť znova trochu venovať aj súkromiu :)" zhodnotila Bet uplynulý rok a doplnila, že aj celkovo opäť priniesol veľa pozitívneho: "Vždy sa teším, keď sa tu na našom malom piesočku niečo deje. Teší ma práca, ktorú robí Slnko Records, Rádio_FM, A4, projekt Voices, výstavný projekt Creater, Čerstvý design v galérii Medium..."

"Veľmi inšpiratívny a európsky prístup ku kultúre predstavovali v roku 2008 Kasárne Kulturpark v Košiciach – Žiaľ, tu sa potvrdilo že zaujímavá kultúra nie je na Slovensku veľmi chcená a dokonca môže aj vadiť - ľudia, ktorí tento projekt vybudovali, dostali z priestorov košických kasární výpoveď."

Rok 2009 prináša opäť veľa výziev, no Bet priznáva, že by rada trochu zvoľnila divoké tempo: "Je toho veľa. Minulý rok som to trochu prehnala s pracovným nasadením a tento rok si to chcem všetko vynahradiť. Samozrejme mám pracovné plány aj hudobné, aj výtvarné a ešte mnohé iné. A slovenská hudobná scéna by si už konečne zaslúžila relevantný hudobný časopis, televíziu (alebo aspoň program), a cennú hudobnú cenu..."

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk (1), Symon Kliman (2)

Súvisiaci interpreti: Noisecut