Basgitarista skupiny Vidiek a renomovaný výrobca gitár a basgitár, Kamil Grebeň, sa v posledných dvoch rokoch venuje aj tvorbe a koncertovaniu so svojím vlastným hudobným projektom s názvom Hugo D'Gen. Keďže na naše anketové otázky odpovedal nanajvýš stručne, prezradíme naňho aj to, čo sám nechcel!

Otázka "ako hodnotíte rok 2008 z profesionálneho hľadiska?" bola úplne zbytočná, pretože Kamil aj napriek dlhoročnému hraniu v jednej z najznámejších slovenských kapiel tvrdí: "Nijako, lebo som len amatér." Podobne stručne si počína aj vo vymenovávaní vecí, ktoré ho v minulom roku potešili, prekvapili alebo sklamali.

"Už viac rokov ma veľmi teší milé a príjemné správanie muzikantov aj nemuzikantov, ľudí, ktorých poznám a spoznávam," uviedol a my len dodáme, že medzi nich v roku 2008 patrili aj členovia kapely Noisecut - Japonec (gitara) a M (bicie), ktorých Kamil na jeseň vďaka spoločným koncertom v rámci Noisecut BLIIIZKO Tour_FM angažoval k účinkovaniu v koncertnej zostave Hugo D'Gen a napokon sa stali regulérnymi členmi jeho kapely.

Ďalšia zaujímavosť, ku ktorej sa nám oficiálne nepriznal, ale nie je mu to nič platné, je, že si v decembri ako dobrovoľník zaspieval v experimentálnom speváckom zbore Phil Minton's Feral Choir. Možno ho tak čoskoro uvidíme aj v krátkom filme o zákulisí tohto výnimočného workshopu, ktorý zorganizovali ľudia okolo festivalu NEXT.

Napriek tomu, že Kamilov život je úzko spojený s múzou, jeho aktuálne želania a sny sú prevažne svetského charakteru: "Do roku 2009 si želám odchod Fica, Mečiara a Slotu na nezaslúžený odpočinok. Plány a sny: zdravá a spokojná rodinka, hranie v dobrých kapelách." Na pódiu s dobrou kapelou Hugo D'Gen ho môžete najbližšie vidieť v Múzeu obchodu v Podunajských Biskupiciach (16.1. + Noisecut, o 19:00) a na Stanici v Žiline (4.2. + Dope Aviators). S Noisecut sa Hugo D'Gen predstaví aj v Trenčíne (21.2.) a v Brezne (7.3.).

Čo priniesol rok 2008 a aké plány do Nového roka majú ďalší slovenskí interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: id smotko