Pravidelný cyklus koncertov s názvom Art of Livin' privíta Nový rok koncertom troch domácich kapiel, ktorých tvorba pozostáva zo zasnenej, prevažne downtempovej elektroniky, spojenej so ženským vokálom a gitarami. Okrem známych kapiel Veneer a Nové mapy sa vo štvrtok 22. januára v bratislavskom Klube za Zrkadlom predstaví aj duo EA, ktorého skladbu 'Little Box' sme zaradili aj na našu kompiláciu 'Best of Hudba.sk'.

Veneer stále neznejú ako slovenská kapela a nezdá sa, že by ich to čo i len trošku trápilo. Aj vďaka nim už Slovensko v zahraničí nevyzerá ako krajina Elánu a No Name, chrliacich výberovky a rozlúčkové koncerty kadenciou útočného guľometu. A tak zatiaľ čo sa doma o ich zasnívaný prístup k trip-hopu dá zavadiť len príležitostne, v hudobne vyspelejších Čechách sa im dostalo nemalej pozornosti. Po spolupráci a remixovaní takých mien ako Ecstasy of Saint Theresa, Dan Bárta, či Tata boys sa pre Veneer začali veci hýbať tým správnym smerom. Paľo Hubinák, Dan Bihány a Simona Hubináková momentálne pilne pracujú na svojom druhom albume. Ukážky z neho predvedú aj v Klube za Zrkadlom.

Kapela Nové Mapy je pokračovaním projektu MindMap, ktorý ako jedno z mála slovenských zoskupení dosiahlo medzinárodný úspech. K dvojici Igor Iliaš a Dana Mazalová sa pridal multi-inštrumentalista Martin Hasák a svoje hudobné nápady pretavili do debutového albumu s názvom 'Veselé'. Jedinečným textovým a hlasovým prejavom Dany Mazalovej, invenčnou elektronikou Igora Iliaša, ktorá v sebe spája prvky drum&bassu, electra, minimalu a ambientu, ako aj inštrumentálnou zdatnosťou Martina Hasáka prilákala kapela Nové Mapy na svoje koncerty mnoho otvorených ľudí. Zároveň dokázala, že aj na Slovensku sa robí hudba, ktorá sa nestratí vo svetovej konkurencii, pričom stále ostáva našou.

Talentované duo EA toho taktiež odohralo viac na zahraničných pódiách ako na tých slovenských – so svojou príjemnou zmesou elektroniky a chill-outového spevu sú jednou z mála slovenských kapiel, ktoré nezaostávajú za svetovými trendmi. Ich hudba je veselá aj smutná, pomalá aj rýchla, na počúvanie aj do tanca. Práve vďaka tomu nás po registrácii v MusicZone a zavesení troch skladieb do svojho profilu zaujali natoľko, že sme sa rozhodli jednu z nich zaradiť na našu výberovku (viac info TU). Sami sme zvedaví, ako im to ide naživo...

Art of Livin' – Veneer, Nové mapy, EA
Klub za Zrkadlom, Bratislava
22. január 2009, 20:00

Veneer
Nové mapy
EA
+ Euforion visual crew – Document & Setting

Vstupné:
- predpredaj: 3,30 Eur (99,42 Sk) v sieti Ticketportal
- na mieste: 5 Eur (150,63 Sk)

Viac informácií o koncerte nájdete na stránkach Artoflivin.sk a Euforion.sk.

Súvisiaci interpreti: EA