Na Valentína si prídu na svoje košickí vyznávači tej najtvrdšej hudby. Po prvýkrát sa im predstaví poľská kultová death metalová skupina Hate. O deň neskôr zavíta do Banskej Bystrice.

Ako nás informovali zástupcovia usporiadateľskej agentúry EPL, Hate patria medzi popredné kapely svojho žánru v strednej Európe. Spolu s ďalšími rodákmi – skupinami Vader, Decapitated či Behemoth – šíria dobré meno poľského death metalu vo svete. Veď taký Behemoth je čoraz viac populárny aj v USA, vlani tam odohral niekoľko desiatok koncertov...

Hate vznikli začiatkom deväťdesiatych rokov vo Varšave. V roku 2000 podpisujú kontrakt s americkým vydavateľstvom WW3. Tento krok znamená zásadný posun v ich kariére. Po vydaní vlaňajšieho albumu 'Morphosis' nasledovala séria vystúpení na prestížnych európskych festivaloch. Pozvanie prišlo od organizátorov Metalcampu (Slovinsko), Neurotic Death Festu (Holandsko), Brutal Assault (Česká republika) či Screamfestu (Nórsko).

S albumom 'Morphosis' majú Hate plány aj v tomto roku. Natočia k nemu prvý klip a v pláne je aj uvedenie titulu na pulty predajní v Latinskej Amerike, Austrálii i v USA.

Na záver pridávame termíny a miesta oboch slovenských koncertov:

14. február 2009 - Košice, Colloseum (+ Dementor, Porfyria, Andeathonium)
15. február 2009 - Banská Bystrica, Klub 77 (+ Dementor, Brainscan)

Text: Peter Lehotský
Foto: -epl-