Jedna z najvýznamnejších kapiel súčasnej metalovej scény, severskí In Flames, vyrážajú v apríli na východoeurópske turné, počas ktorého sa predstavia aj v Prahe a v Košiciach. Ostro sledované koncerty, ktoré sa uskutočnia v rámci propagácie posledného albumu 'A Sense of Purpose', prebehnú 2. apríla v košickom klube Jumbo a o dva dni neskôr v pražskej Retro Music Hall.

In Flames sú v súčasnosti jedným z najväčších koncertných ťahákov, aký vôbec tvrdá hudobná scéna ponúka. Svedčí o tom i fakt, že ešte predtým, než vystúpia v našich končinách, stihnú precestovať Južnú Ameriku, Austráliu a Japonsko.

Českí fanúšikovia si určite veľmi dobre pamätajú ich posledný pražský koncert, kde pred dvoma rokmi spoločne s brazílskou Sepulturou beznádejne vypredali halu Folimanka. V apríli sa na "miesto činu" vrátia vyzbrojení materiálom z nového albumu, ktorý má ambície pokoriť v predajnosti svojho megaúspešného predchodcu 'Come Clarity' (2006), z ktorého sa po celom svete predalo viac než 400 tisíc kópií. Okrem "stovežatej" zavítajú tentokrát aj na východ Slovenska.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z Obscure Promotion. Viac info o koncertoch a prebiehajúcom predpredaji na obe podujatia nájdete na stránkach www.obscure.cz.

Súvisiaci interpreti: In Flames