Po úvodnom "bonusovom" koncerte, ktorý sa uskutočnil minulý piatok v New Yorku v Bohemian National Hall, už zajtra rozbehne ikona slovenského undergroundu Živé kvety svoje 12+1 tour 2009 po slovenských a českých mestách.

Bude to presne 12 koncertov - už zajtra sa kapela predstaví v Košiciach v Collosseu a v sobotu vo Svidníku v klube Holičstvo. Celá šnúra skončí dvoma pre chorobu preloženými koncertami v Dubnici nad Váhom a Trenčíne 17. a 18. apríla.

Koncertné turné nadväzuje na vydanie zatiaľ posledného albumu kapely '12+1', ktorý vyšiel vo vydavateľstve Slnko Records v októbri 2008.

Skupina v zložení Lucia Piussi (spev a akustická gitara), Agnes Lovecká (bicie, husle a spev), Peter Bálik (elektrická, akustická a 12-strunová gitara), Juraj Mironov (basgitara a spev) a Jakub Kratochvíl (klavír, elektrická gitara a spev) má na turné pripravený viac ako 2-hodinový program a aj preto bude vystupovať všade bez predkapiel, či hostí.

Na koncertoch bude k dispozícii aj merchandise v podobe CD, tričiek a odznakov. Vstupenky na túto šnúru sú k dispozícii na miestach konania koncertov, na klasických predpredajových miestach v koncertných mestách a v celej sieti Ticketportal.sk a Ticketportal.cz. Po skončení tohto turné bude možné kapelu najbližšie vidieť až na letných festivaloch.

Živé kvety - 12+1 Tour 2009

piatok 20. marec - SK, Košice, Collosseum
sobota 21. marec - SK, Svidník, Klub Holičstvo
štvrtok 26. marec - SK, Bratislava, Randal Club
piatok 27. marec - SK, Bratislava, Randal Club
sobota 28. marec - SK, Banská Bystrica, Klub 77
štvrtok 2. apríl - CZ, Brno, Stará Pekárna
piatok 3. apríl - CZ, Brno, Stará Pekárna
sobota 4. apríl - CZ, Praha, Klub Vagon
piatok 10. apríl - CZ, Pardubice, RC Ponorka
sobota 11. apríl - CZ, Olomouc, Jazz Tibet Club
piatok 17. apríl - SK, Dubnica nad Váhom, Good Mood Pub
sobota 18. apríl - SK, Trenčín, Klub Lúč

Informácie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF music agency. Viac info na www.zivekvety.sk.

Foto: Magdaléna Vinterová - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Živé kvety