Michael Jackson sa údajne rozhodol na pódiu londýnskej O2 Areny jazdiť na slonovi. Podľa denníka The Mirror chce mať kráľ popu na päťdesiatich rozlúčkových koncertoch pumy, hady, tropické vtáky a tri opice. Okrem toho dúfa, že presvedčí sto afrických bojovníkov z kmeňa Masaj, aby prišli do Veľkej Británie a zatancovali na jeho šou.

"Bude to najúžasnejší koncert v histórii. V sekcii džungľa chce prísť na pódium na africkom slonovi sprevádzaný pumami so zlatými obojkami. Papagáje a ďalšie vtáky budú letieť za ním. Ak všetko vyjde podľa plánu, bude to úžasné," povedal zdroj zo štábu.

Jacksonovi manažéri sa však obávajú navŕšenia nákladov. Okrem toho v Británii platí zákon, podľa ktorého nesmú pred publikom vystupovať iné ako domáce zvieratá. Nápad sa nepáči ani organizácii PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami). "Tieto zvieratá patria do Afriky a nie do Londýna medzi davy rozvášnených fanúšikov. Zvieratám je odopieraná ich prirodzenosť, ak majú v strese absolvovať náročné vystúpenia," uvádza sa v stanovisku PETA.

Sériu 50 koncertov odštartuje spevák 7. júla. Zatiaľ posledný termín, ktorý uvádza oficiálna stránka Michaeljackson.com, je 24. február 2010.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljackson.com

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson