Najoceňovanejší český hudobný festival Rock for People, ktorý sa tento rok uskutoční 4. – 6. júla na letisku v Hradci Králové, má na zozname potvrdených interpretov už 12 zahraničných skupín. Okrem toho láka fanúšikov aj na viac ako 30 českých a slovenských spevákov, speváčok a kapiel.

Najväčšími lákadlami sú zatiaľ britská skupina Placebo, španielski ska-punkeri Ska-P, anglická indie-rocková štvorka Bloc Party či industrial-metalové zoskupenie Static-X združené okolo gitaristu Waynea Statica. Okrem toho sa na severe Českej republiky predstaví aj energická kapela Gogol Bordello alebo severoírska formácia Therapy?.

Českú scénu zastúpia osvedčené festivalové kapely ako Divokej Bill, Chinaski, Skyline, Sto Zvířat, Sunshine, Visací Zámek, Vypsaná fiXa alebo Wohnout. Slovensko bude reprezentovať spevák Meky Žbirka a nitrianska kapela Horkýže Slíže.

Vstupenky na 15. ročník podujatia Rock for People sa dajú na Slovensku zakúpiť v predpredaji priamo u Dr. Horáka či na internetovej stránke Hudba.info za 42 €.

Informáciu zverejnila oficiálna stránka festivalu Rockforpeople.cz.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Bloc Party, Placebo, Ska-p