Česká rocková kapela Prohrála v kartách vydáva na značke Indies Scope Records novú, v poradí tretiu platňu s názvom 'KanibaLOVE'. Dvojalbum vychádza po častiach - od dnes je dostupný v digitálnej forme, CD s prvými desiatimi skladbami sa bude od 16. apríla predávať ako príloha českého magazínu Reflex a 14. mája vyjde CD rozšírené o druhý disk so štyrmi skladbami. Má ísť o živé alebo nové verzie starších piesní, ktoré doteraz nevyšli na žiadnom albume.

Fanúšikovia, ktorí si zakúpia skladby z prvého disku vo formáte mp3, dostanú bonusové pesničky v digitálnej podobe zdarma.

Skupina v zložení Filip Horáček (spev, gitara), Posel (basgitara), Márfi (gitara) a Matouš K. Řeřicha (bicie) začala nahrávať dvojalbum 'KanibaLOVE' pred rokom a pol a cieľom hudobníkov bolo pripraviť "garážovejšiu" nahrávku.

"Tu sa nám to snáď konečne podarilo, hlavne kvôli tomu, že sme mohli nahrávať, ako keď hráme naživo, teda všetci spolu," uviedol Horáček. Nahrávanie albumu sprevádzali viaceré nepríjemnosti a vydanie dvoj-CD sa viac ráz odkladalo. Najskôr si gitarista Márfi prepichol pľúca, potom museli čakať na voľný termín v štúdiu a ďalší odklad zapríčinila choroba producenta Honzu Šmejkala.

Skupina Prohrála v kartách vznikla v polovici 90. rokov v Prahe okolo Filipa Horáčka, ktorý predtým rozpustil punkovú kapelu Stalinovy oběti. Debutový album 'Žádný čáry z nebe' vydala kapela Prohrála v kartách v roku 2002 a o štyri roky neskôr vyšiel jej druhý album 'Jaký to bude za vodou'.

Agentúru SITA informoval Přemysl Štěpánek z Indies Scope Records.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Prohrála v kartách