Vláda Malawi podporuje americkú speváčku Madonnu v jej úsilí adoptovať si druhé dieťa z tejto juhoafrickej krajiny. Uviedla to dnes malawijská ministerka informácií Patricia Kaliati aj napriek negatívnemu ohlasu v radoch aktivistov za ľudské práva.

Vláda jednej z najchudobnejších krajín sveta bola terčom kritiky už po adopcii 13-mesačného chlapčeka Davida Bandu, ktorého Madonna získala do starostlivosti v roku 2006.

Malawijský Najvyšší súd má o priznaní dočasného opatrovníctva 4-ročného dievčatka Chifundo James rozhodnúť v piatok.

Madonna podľa ministerky krajine pomohla a je dobrou matkou. "Madonna je k nám dobrá, podporuje viac ako 25 tisíc sirotincov v krajine a dokázala, že sa o Davida vie postarať," povedala. Ministerka zároveň pripomenula, že "len veľmi málo bohatých ľudí si dokáže nájsť čas a prekonať dlhú cestu do Malawi, aby podporili naše deti."

Malawijské skupiny obhajujúce ľudské práva vystupujú proti adopcii, pričom podľa niektorých to môže viesť k obchodovaniu s deťmi. Madonna pricestovala v nedeľu do Malawi aj s malým Davidom, aby si počkala na rozhodnutie súdu. Speváčka, ktorá sa minulý rok rozviedla s britským filmovým režisérom Guyom Ritchiem, patrí k najúspešnejším hudobným hviezdam všetkých čias, s predajom albumov za viac ako 200 miliónov dolárov.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Madonna