Ska lídri slovenskej hudobnej scény Polemic sú momentálne na "voľnej nohe". Kapela v roku 2008 ukončila svoju spoluprácu s vydavateľstvom Sony BMG Music Entertainment po tom, čo vyšiel ich aktuálny album 'Best of 1988-2008'.

"Niežeby nám tam bolo zle, sme nášmu vydavateľstvu veľmi vďační. Momentálne však nie sme viazaní žiadnymi zmluvami a takto nám to úplne vyhovuje," povedal v rozhovore pre agentúru SITA spevák Braňo "Bejzo" Bajza. Skupina so Sony BMG spolupracovala od roku 2005, kedy vyšiel album 'Nenudin', nasledovalo CD 'Live' (2007), DVD 'Live' (2007) a aktuálny kompilačný album, ktorý sumarizuje 20 ročnú kariéru kapely.

Kapela sa momentálne venuje koncertovaniu a napriek tomu, že v niektorých slovenských rádiách sa objavil nový singel 'Horúce časy', vydať nové CD sa tento rok skupina nechystá. "Ak vydáme album, tak to bude možno niekedy na jar budúceho roka, ešte uvidíme," uviedol Bejzo. "Zatiaľ sme veľmi spokojní s našou aktuálnou výberovkou," uzavrel.

Spevák si myslí, že dobrý hudobník sa na Slovensku uživí, no aj napriek tomu sa členovia Polemicu neživia len hudbou. "V našom prípade je to trocha zložitejšie, lebo je nás veľa," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA hudobník. Skupina ma totiž osem členov a zvukára. "Každý z kapely má preto ešte jednu 'normálnu' robotu pomimo, aby sme slušne vyžili, aj ja," uzavrel tridsaťšesťročný referent, ktorý inak vyštudoval odbor Geodézia a kartografia na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave.

Polemic v týchto dňoch koncertuje po Slovensku v rámci Sony Ericsson Tour 2009. Spoločnosť jej robia žánrovo podobné formácie Fast Food Orchestra z Českej republiky, Pannonia Allstars Ska Orchestra z Maďarska a Mr. T-Bone & The Young Lions z Talianska. "Mr. T-Bone si nás na spoluprácu zavolal sám, napísal nám e-mail, že sa mu páči naša hudba a či by sme s ním nechceli ísť na turné," prezradil Bejzo.

V Bratislave sa pred fanúšikmi žánru ska predstaví 30. apríla aj česká kapela Švihadlo a dídžeji z Dance Craze Sound System a Roots & Culture Sound System.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Polemic