Zosnulého rapera z newyorskej formácie Wu-Tang Clan pripomenie dokumentárny film a séria albumov, ktoré pripravuje jeho bratanec Raison Allah Iceman. Ako prvá vyjde v máji nahrávka 'All In Together Now Raw, A Tribute To Ol' Dirty Bastard' spolu s DVD trailerom dokumentu s názvom Dirty. One Word Can Change The World. Každý mesiac potom vyjde ďalší album a v novembri uvedú dokumentárny film.

"Pred rokmi som sľúbil, že udržím Dirtyho odkaz nažive, takže sme založili Zu Films a začali nakrúcať dokumentárny film, ktorý vyrozpráva jeho životný príbeh," uviedol bratranec rapera, ktorý nečakane skonal 13. novembra 2004.

"Keď sa dostala von správa, že pracujeme na dokumente, Wu mi začali posielať toľko skladieb, že sme nechceli čakať na vydanie soundtracku k DVD," dodal Iceman s tým, že sa rozhodli vydať ako poctu album každý mesiac až do vydania dokumentu.

Každý album pritom bude obsahovať krátky trailer na propagáciu filmu. Na dokumentárny film zbierali tri roky materiál, ako rozhovory s jeho príbuznými, spolupracovníkmi a priateľmi, vrátane 13-ročnej dievčiny, ktorú raper ako dieťa zachránil z miesta autonehody. Divákov film prevedie aj po Brooklyne, kde Ol' Dirty Bastard žil, a pripomenie niektoré jeho verejné vystúpenia.

Informácie zverejnil portál www.billboard.com

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Ol' Dirty Bastard