Britská skupina Radiohead sa vrátila do štúdia, kde začala nahrávať nový album. "Išli sme tam minulý týždeň. Bolo to naozaj dobré. Bolo to hlučné, chaotické a naozaj zábavné," povedal pre BBC basgitarista Colin Greenwood. Skladby ešte nie sú hotové. "Sme vo fáze, keď máme veľkú škatuľu od Lega a vysypali sme jej obsah na podlahu a pozeráme na všetky tie kúsky a rozmýšľame, čo ďalej," opísal prácu v štúdiu. V poradí ôsmy štúdiový album bude opäť produkovať Nigel Godrich, ktorý s kapelou spolupracoval na všetkých albumoch okrem debutového 'Pablo Honey' (1993).

Greenwood dodal, že nevie, ako vydajú nasledovníka úspešného 'In Rainbows' (2007). Ten vyšiel najprv len na ich webovej stránke a fanúšikovia zaň mohli zaplatiť, koľko chceli.

Basgitarista uviedol, že kapela sa ešte nerozhodla, či na blížiacich koncertoch zahrajú aj nové skladby. Radiohead vystúpi 21. augusta na festivale Frequency v Rakúsku, 23. augusta v Prahe v Česku, 25. augusta v Poznańi v Poľsku a 29. a 30. augusta na britských festivaloch Leeds a Reading.

Hudobníci Thom Yorke (spev), Phil Selway (bicie), Ed O´Brien (gitara), Jonny Greenwood (klávesy, gitara) a Colin Greenwood (basgitara) sa spojili v roku 1985 na chlapčenskej škole v meste Abingdon v Oxfordshire. Ešte s názvom On a Friday svojimi koncertmi v okolí Oxfordu zaujali zástupcu hudobného priemyslu natoľko, že mohli uzavrieť zmluvu s labelom EMI. Nasledovalo premenovanie na Radiohead podľa skladby 'Radio Head' od kapely Talking Heads.

Britská skupina má na svojom konte zatiaľ sedem albumov. V poradí tretiu štúdiovú platňu 'OK Computer' (1997) kritici i laici označujú za prelomové CD 90. rokov 20. storočia. Zatiaľ posledný album 'In Rainbows' (2007) sa stal jedným z najuznávanejších albumov roka.

Informáciu zverejnila internetová stránka News.bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Radiohead