Najväčšia prehliadka rockovej a metalovej hudby v strednej Európe, festival Masters Of Rock (MOR), odštartuje vo štvrtok 9. júla o 15:00 v areáli známej likérky vo Vizoviciach. Headlinerom prvého večera bude fínska kapela Nightwish, ktorá na festivale odohrá jediný český exkluzívny koncert do roku 2011. Vo Vizoviciach sa predstaví so speváčkou Anette Olzon, ktorá nahradila slávnu líderku Tarju Turunen.

Ďalšiu špeciálnu, tentoraz narodeninovú šou predvedie nemecká kapela Rage, ktorá privedie na festival pri príležitosti 25. výročia niekoľko vzácnych hostí.

V druhý festivalový deň vystúpia ako headliner nemeckí Edguy, ktorí si dokázali vďaka jedinečnému frontmanovi získať fanúšikov na celom svete. Toby Sammet sa znova predstaví ako vynikajúci zabávač, ktorý si najradšej užíva živé koncerty. Nemeckej produkcii bude patriť aj sobotňajší večer. Blind Guardian sa podobne ako Edguy stali známi svojimi živými šou. Kapela sa v súčasnosti venuje príprave nového albumu, a preto odohrá v lete len zopár koncertov. Jedným z nich bude vystúpenie na MOR.

Festival ukončí v nedeľu večer švédska legenda Europe, ktorá sa preslávila hitom 'The Final Countdown'. Kapela sa vrátila na hudobnú scénu albumom 'Secret Society' a práve pracuje na novinke 'Last Look At Eden', ktorá by mala vyjsť na jeseň.

Doteraz potvrdilo účasť na festivale MOR 30 zahraničných a 11 českých interpretov. Medzi najväčšie hviezdy festivalu patrí i fínska kapela Stratovarius, ktorú mohli návštevníci vidieť aj na predchádzajúcich ročníkoch. Ďalej vystúpia napríklad Arch Enemy zo Švédska, Dragonforce z Veľkej Británie, brazílska kapela Shaaman spolu s tureckým Gocmen Symphony orchestra, Korpiklaani z Fínska, In Extremo, Axxis a Die Happy z Nemecka a mnohí ďalší. Z domácich kapiel sa predstavia Vypsaná fixa, Kreyson, Mňága a Žďorp či Fleret. Novinkou siedmeho ročníka festivalu bude druhý Coca-Cola Stage, na ktorom dostanú priestor začínajúce české kapely.

Zdroj: SITA

Súvisiaci interpreti: Arch Enemy, Axxis, Blind Guardian, Die Happy, Dragonforce, Edguy, Europe, In Extremo, Nightwish, Rage, Shaaman, Stratovarius