Kastingy do jedinečnej speváckej šou Česko-Slovenská SuperStar sa začnú 20. júna v Brne, pokračovať budú 24. júna v Bratislave, 28. júna v Prahe a 7. júla v Košiciach. Záujemcovia musia mať od 15 do 30 rokov, pričom ich štátne občianstvo nerozhoduje.

Víťaz získa okrem prestížneho titulu aj exkluzívnu nahrávaciu zmluvu a ročný televízny kontrakt na 100-tisíc eur. Historicky prvé spoločné hľadanie hviezdy dvoch krajín sa na obrazovky televízií Markíza a Nova dostane na jeseň - prvé finálové kolo odvysielajú posledný októbrový týždeň v priamom prenose z Bratislavy. Moderátorskou dvojicou sa stane Adela Banášová a Leoš Mareš.

"To, čo chceme priniesť, nie je SuperStar 4, je to prvý spoločný česko-slovenský projekt," uviedol na dnešnej tlačovej besede generálny riaditeľ TV Markíza Václav Mika. Súťažiacich bude hodnotiť štvorčlenná porota. Za slovenskú stranu to budú speváčka populárna na Slovensku aj v Čechách, porotkyňa súťaže Slovensko hľadá SuperStar 3 Dara Rolins a známy spevák a porotca s prezývkou "Kat" Paľo Habera.

Z Českej republiky si do porotcovského kresla sadne speváčka známa predovšetkým v Nemecku, dcéra lídra kapely Olympic Marta Jandová a frontman kapely Žlutý pes, porotca dvoch ročníkov Česko hledá Superstar Ondřej Hejma. "Budem fandiť tomu najlepšiemu. Je jedno, či bude po spievať slovensky alebo česky, hlavne, že bude vedieť spievať," povedala Rolins. "

Zdroj: SITA
Foto: Superstar.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Leoš Mareš