Speváčka, textárka a autorka hudby Janais krstila v piatok 12. júna svoj debutový album 'Svetaboj'. V bratislavskom klube Hlava XXII vládla počas krstu príjemná, priam až domácka atmosféra, nakoľko sa krst uskutočnil v prítomnosti jej priateľov a známych. Krstnou mamou sa stala Katka Koščová, ktorá vsadila na symboliku...

Album pokrstila vodou z Váhu - na albume sa totiž nachádza skladba 'Divný Janko', čím vzniklo toto prepojenie medzi piesňou a spôsobom krstu. Výber krstného rodiča bol podľa slov speváčky jednoznačný: "Katku si veľmi vážim ako osobu, aj ako umelca, a v mnohom sme si podobné. Asi preto som si vybrala práve ju."

Janais, spolu s kapelou, predstavila väčšinu skladieb z čerstvo pokrsteného albumu, avšak neodpustila sa ani piesne, ktoré tradične patria do ich koncertného repertoáru. Jednou z týchto skladieb bola aj pieseň 'Imymdeis imarohaz' (čítaj odzadu), na ktorú si speváčka spolu s publikom zatancovala pod pódiom.

Príjemné pocity nevyprchali skončením piatkového večera, práve naopak. Janais ani s miernym odstupom času nešetrí pozitívnymi slovami na margo vydania albumu a jeho uvedenia do života: "Pre mňa, aj pre chalanov to znamená naozaj veľa. Už dávno som chcela ľuďom ponúknuť moju tvorbu, a preto mám veľkú radosť, že sa k mojim piesňam vedia konečne dostať aj inak ako na koncertoch."

Rovnako pozitívne znejú aj slová o plánoch do najbližšej budúcnosti. "Už teraz mám veľa hudobných nápadov na druhý album. Vyzerá to teda, že v najbližších mesiacoch ma okrem materských povinností čaká dúfam aj písanie nových piesní, na čo sa veľmi teším," dodala talentovaná hudobníčka.



--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: www.mmisso.com

Súvisiaci interpreti: Janais