Jednu z najvýraznejších tvárí slovenskej populárnej hudby Richarda Müllera čaká festivalové "repete". Po prvom tohtoročnom vystúpení v piatok 19. júna na festivale Rádia Expres, kam hudobníka prišlo podporiť tisíc fanúšikov, sa predstaví na tohtoročnej Pohode (16.-18. 7.).

Na festivale vystúpil síce pred rokom, vtedy však výlučne s repertoárom z albumu 'Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Müller a Lasica spievajú Filipa' (2008) a s hosťom Milanom Lasicom. Teraz návštevníkom predstaví to najlepšie zo svojho bohatého repertoáru. Návštevníci sa tak môžu tešiť na známe skladby ako napríklad 'Tlaková níž', 'Nebude to ľahké' alebo 'Milovanie v daždi'.

Aj keď na najväčšom festivale bude Richard Müller patriť k jeho headlinerom, vyhradený čas určite nepostačí na zaradenie všetkých hitov, ktoré počas kariéry vyprodukoval. "Náhradou" pre verných fanúšikov bude pripravované česko-slovenské jesenné turné s názvom Best of Richard Müller 09.

Koncertná šnúra sa uskutoční v priebehu októbra. Prvou zastávkou sa stane Brno (5. 10.), poslednou Košice (22. 10). Štyridsaťosemročného muzikanta bude na pódiu sprevádzať bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, basgitarista Braňo Valanský a Erich Boboš Procházka ako hráč na ústnej harmonike.

Podľa informácií získaných od spolupracovníkov Richarda Müllera sa spevák spolu so skupinou na vystúpenia intenzívne pripravuje. V septembri plánuje celá partia takmer dva týždne vylepšovať program vrátane zložitých technických a svetelných efektov. Po ukončení turné bude muzikant pokračovať v príprave nových skladieb albumu, ktorý by mal vyjsť začiatkom roka 2010.

Zdroj: SITA
Foto: Peter Lehotský - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Banket, Richard Müller