Tretí ročník hudobno-recesistického multimediálneho festivalu Vrbovské vetry sa uskutoční od 7. do 11. júla vo Vrbovom. Aj tento rok ponúkne okrem známych mien slovenskej a českej nezávislej scény i letné kino, besedy a divadelnú improvizáciu.

"Tradične sa bude niesť v duchu humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak," uviedol pre agentúru SITA za organizátorov Miloslav Láber alias Whisky.

Od 7. do 10. júla bude každý večer premietať putovné kino Bažant kinematograf viacero filmov zo slovenskej a českej produkcie.

Festivalové publikum uvidí snímky Muzika (2007), Bobule (2007), Tango s komármi (2009) a U mě dobrý (2008). Pred samotnými premietaniami sa budú konať hudobné či divadelné vystúpenia a besedy. V utorok 7. júla zahrá Art Music Orchestra filmové melódie a skladby formácie Karpatské chrbáty, v stredu 8. júla bude moderátor Dado Nagy besedovať nielen o knihách, vo štvrtok 9. júla Štefan Hríb a Juraj Kušnierik vo svojej besede Lampa uvedú hostí ako Branislava Jobusa, Richarda Rybníčka či Whiskyho a v piatok 10. júla sa uskutoční Divadelná improliga.

Hlavný festivalový program sa začne v sobotu 11. júla. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na kapely Mňága a Ždorp, Slobodná Európa, Para, Karpatské chrbáty a Art Music Orchestra, Fermata, Vrbovskí víťazi či na Martina Valihoru so skupinou. Skupina Chiki liki tu-a uvedie aj svoje Projekty, s ktorými vystupujú len raz za rok a to práve na festivale Vrbovské vetry.

Organizačný tím pripravil tiež sprievodné podujatia, napríklad strelecké preteky z poplašnej pištole, dostihy na hojdacích koňoch či veľkolepý ohňostroj za denného svetla alebo výpravu do stredu sveta a vesmíru.

Viac o programe nájdete aj v tomto článku.

Zdroj: SITA