Speváčka Zuzana Smatanová chystá vydanie svojho 2CD 'Gemini', z ktorého sa pilotným singlom stala skladba 'Daj ruku do mojej ruky'. Túto skladbu v rádiovom éteri vystriedal nový singel 'Stačí si priať', ktorý sa stal zároveň aj titulnou skladbou k novému televíznemu seriálu Keby bolo keby.

O tom, ako vznikla spolupráca medzi Zuzanou a televíziou nám porozprávala samotná speváčka: "Koncom mája ma oslovila produkcia seriálu, či by som im neskúsila napísať titulnú skladbu. Bolo to práve obdobie, kedy som skladala pesničky na môj nový dvojalbum 'Gemini' a práve túto pesničku som mala medzi rozpracovanými."

A tak k nej napísala text, kde zakomponovala aj názov seriálu.

"Poslala som im nahrávku a asi po mesiaci sa mi ozvali, že pesničku berú," hovorí.

Pieseň však bola pôvodne písaná na album, takže bez ohľadu na to, či by sa v seriáli ocitla alebo naopak neocitla, by na albume určite mala svoje miesto.

Produkcia seriálu nechala Zuzke pri tvorbe skladby voľnú ruku: "Bola som rada, že ma netlačia do ich konkrétnej predstavy. Nechali ju celú na mojich predstavách a o to ľahšie sa mi skladala," hovorí speváčka.

Zuzana v aktuálnom singli spieva, že si stačí iba priať. Čo si momentálne najviac praje ona sama? "Ja si veľmi prajem zdravie. Nehovorím, že ho nemám, ale to je to najvzácnejšie. Prajem si aj to, aby sa ľuďom môj nový album páčil a aby si tam každý našiel niečo, čo ho osloví."

Dátum vydania albumu bol v ostatných dňoch neistý. Pôvodne mal vyjsť 12. októbra, následne sa na oficiálnej stránke objavila informácia, že sa vydanie presúva až na posledný októbrový týždeň, nakoľko sa oneskorilo doručenie grafiky obalu do tlačiarne. No dnes sa opäť na speváčkinom oficiálnom webe objavila pozitívna informácia, že vydanie albumu sa presúva späť na pôvodný dátum. Všetci fanúšikovia sa teda môžu tešiť na 12. októbra, kedy dvojalbum oficiálne uzrie svetlo sveta.

Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Jakub Klimo (2), ZuzanaSmatanova.sk

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová