Putovný hudobný jednodňový festival Rockové mrazenie zavíta so svojim už 6. ročníkom do Mestskej športovej haly v Šali, kde vystúpia na jednom pódiu 5. decembra aj dve najnavštevovanejšie kapely uplynulého roka!

Koncerty skupiny Olympic boli totiž tento rok na domácej scéne beznádejne vypredané a tak sa ich slovenským fanúšikom ponúka jedinečná možnosť stráviť takmer dve hodiny s najväčšími hitmi tejto dnes už 46-ročnej hudobnej legendy.

O niekoľko desiatok rokov mladší, ale čo sa týka koncertovania, získavania ocenení a predaja albumov určite rovnako úspešný slovenský Desmod má za sebou vydarený rok.

Pred časom absolvoval skvelé turné s ruskou Kalinkou a práve v týchto dňoch vydáva aj svoj záznam so Symphomusiq tour na CD a DVD. Tu sa nachádza aj ich nový singel 'Možno mi odpustíš', ktorý bude mať v Šali pravdepodobne svoju koncertnú premiéru!

Zostavu tohtoročného Rockového mrazenia dopĺňa punk-rocková legenda, skupina Konflikt, ktorá budúci rok oslávi 20-ročné jubileum a koncom novembra odohrala už svoj jubilejný tisíci koncert! Chýbať nebude ani „rockabilly“ partička Devil Street 13, ktorí pobavia všetkých svojou energickou šou plnou rock'n'rollu a slovenskí Bank of Joe, ktorí zahviezdili ako hostia na úspešnom Harlej+Škwor+Bank of Joe českom turné 2009.

Organizátor festivalu Dušan Drobný však prichystal aj netradičné prekvapenie: "Na tomto festivale už tradične nechýba ochutnávka vianočných oblátok a sušienok, na ktorých sme vyrastali - Marína a Indián, ale tento rok pridávame aj niečo navyše! Pre každého návštevníka festivalu máme pripravený uvítací drink, takže o dobrú náladu bude postarané.“

Festival, ktorý už hosťoval v Banskej Bystrici, Moravanoch nad Váhom, Žiline, Púchove, Prešove a na ktorého pódiu sa už vystriedali také skupiny ako Nazareth, Waltari, Bionic Angel,The Exploited, The Sweet, alebo naposledy fínska skupina Lordi má už tradične aj charitatívny rozmer a tak tomu bude aj tento rok a časť z výťažku zo vstupného poputuje do miestneho Domova dôchodcov v Šali.

Portál Hudba.sk informovala Monika Tholtová z agentúry Duna.

Súvisiaci interpreti: Desmod, Konflikt, Olympic