Už začiatkom tohto roka uviedla Helena Vondráčková prvý singel k tomuto albumu 'Mít rád až k zbláznění' a pôsobivá balada okamžite zožala vlnu priaznivých ohlasov.

Nový album s názvom 'Zůstáváš tu se mnou' je žánrovo veľmi pestrý a ukazuje, aký široký záber táto popová ikona stále má.

Nový singel dostal symbolický názov 'Nic nás nerozdělí'.

Obal albumu a fotografie, ktoré Helena nafotila počas nakrúcania videoklipu na ostrove Kréta pôsobia veľmi príjemne a reálne.

Po septembrovom DVD 'Live', ktoré bolo nakrútené v predvianočnej Lucerne a reprezentatívne predstavuje Helenu vo famóznej forme, tak nikdy nezaháľajúca Helena prichystala svojim fanúšikom ďalší darček v podobe nových pesničiek.

Album, ktorý napriek tomu, že je hudobne otvorený, pôsobí jednotne a vyzreto. Autorsky sa opiera o silné domáce zázemie ale nájdete na ňom aj skladby zahraničných autorov, ktoré albumu dodávajú sympatický rozmer a dotvárajú rozmanitosť Heleninho prejavu.

V toto roku nezaháľa ani ďalšia noblesná dáma českého popu, stálica, ktorá vďaka svojmu nezameniteľnému charizmatickému prejavu, výzoru aj citlivému výberu repertoáru nikdy nestratila priazeň fanúšikov, prichádza po dlhých ôsmich rokoch s novým albumom.

Marie Rottrová prichádza - rovnako ako Vondráčková - s novinkou. Má symbolický názov 'Stopy'. Prináša sympatickú kolekciu piesní, ktoré napriek tomu, že pochádzajú od zdanlivo širokého spektra autorov plynú vo veľmi súdržnej a jednoliatej nálade, čím vytvorili presvedčivý a konzistentný tvar albumu, ktorý sa naozaj skvele počúva.

Ozdobou albumu je krehká pieseň zosnulej pesničkárky Zuzany Navarovej (Nerez) 'Žaluzie', ktorá sa stala pilotným singlom a ktorá cez svoju smutnú náladu akoby symbolizuje pokojnú náladu tohto milého albumu s až výrazne pesničkárskou atmosférou.

Podľa mien niektorých autorov je viac než jasné prečo je to tak. Autorsky sa tu zaskveli okrem iných Pavla Milcová, Vít Kučaj (známy tiež ako Vít Rotter - syn Marie Rottrovej, autor hitu skupiny Buty – 'Nad stádem koní') alebo Pavlína Jíšová a textami prispeli napríklad Zdeněk Vřešťál (Nerez, Neřež), Jaromír Nohavica a Hana Sorrosová.

Zdroj: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Buty, Helena Vondráčková, Marie Rottrová, Zuzana Navarová