Koniec roka je už tradične venovaný sumarizovaniu úspechov a neúspechov, záväzkom do nasledujúceho roka, ale v prvom rade neviazanej zábave. Populárne tváre slovenskej hudobnej scény posledný deň v roku strávili rôznymi spôsobmi, vo väčšine prípadov však určite v kruhu blízkych priateľov a známych.

Hudobník, spevák a skladateľ Miroslav Žbirka silvestroval vo Vysokých Tatrách so svojimi najbližšími. Na chatu do slovenských veľhôr ho už po niekoľkýkrát priviedla tradícia. "Budeme mať tatranské stretnutie ako každý rok. Dokonca im tam aj trošku zaspievam," vysvetlil päťdesiatsedemročný muzikant.

Podobne aj zlatý slávik Peter Cmorik sa chystal oslavovať posledný deň v roku so svojimi najlepšími priateľmi. Samozrejme aj s dlhoročnou priateľkou Dankou Bartekovou, slovenskou reprezentantkou v streľbe. Cmoro v týchto dňoch relaxuje na chate, viac však o plánovanom programe neprezradil.

Líder populárnej "rodinnej" popovej formácie No Name Igor Timko rovnako uprednostňuje spoločnosť svojich známych pred dobrým zárobkom. "Nehrávame v noci, v zime, lebo dostať fľaškou alebo petardou do tváre, to nie je sranda," prezradil spevák, podľa ktorého to kapele z finančných dôvodov ani nechýba. Podľa jeho slov majú No Name sto až stodvadsať vystúpení do roka. "Pre mnohé kapely je to možnosť zarobiť si aj dvakrát, trikrát viac. My máme tých koncertov veľa, takže môžeme oddychovať doma," uzavrel rodený Košičan.

Uznávaný hip-hopový tanečník a choreograf Laci Strike si silvestrovské rozhodnutie necháva na poslednú chvíľu. Veľkú váhu tomu však neprikladá. „Minulý rok si ani nepamätám, asi som bol papučový,“ povedal so smiechom vedúci tanečnej školy Street Dance Academy.

Text: Lea Podstanická
Foto: Ľubo Rusnák – Hudba.sk