Po sérii vypredaných koncertov v Čechách v závere uplynulého roka štartuje jedna z najúspešnejších slovenských koncertných skupín druhú časť svojho turné. Tá sa začne už o mesiac a nesie názov Topfest 2010 Presents Horkýže Slíže Tour 54 Dole hlavou. Odštartuje 4. marca v bratislavskom PKO a skončí 27. marca v Ružomberku.

12 koncertných zastávok, nabitý, takmer dvojhodinový koncertný program, projekcie a dvojica hostí v podaní skupín Konflikt a Fuera Fondo - to je marcová šnúra nitrianskej punk rockovej legendy Horkýže Slíže. Okrem najväčších hitov nebudú chýbať ani skladby z minuloročného albumu '54 Dole Hlavou'.

Jednou z nich je aj balada 'Vójak', ku ktorej kapela nahrala svoj nový videoklip. Zaujímavosťou je, že si v ňom ako rekvizita "zahrala" aj známa (anti)celebrita Nora Mojsejová. "Norika hrá priateľku jedného z vojakov, ktorému sa za ňou neuveriteľne cnie. Preto sme si vystačili s jej fotografiou, z ktorej sa na nás všetkých pekne usmievala," prezradil frontman Peter Hrivňák alias Kuko. Skladbu 'Vójak' si môžete vypočuť TU, pikošky zo zákulisia nahrávania klipu aj samotný videoklip vám prinesieme na budúci týždeň.

O samotnom turné sa Kuko vyjadril slovami: "Toto turné je vlastne voľným pokračovaním minuloročnej českej časti, kde sa nám podarilo vypredať zopár športových hál, tak dúfam, že aj doma dopadneme rovnako,". Samotný názov šnúry, ktorá bude prebiehať pod značkou Topfest 2010 Presents vysvetľuje organizátor Dušan Drobný: "Tieto vystúpenia berieme ako akési zahrievacie kolá pred festivalom Topfest, preto ten siahodlhý názov šnúry. A samotné vstupné je myslím najlepšou pozvánkou pre ich fanúšikov, veď v predpredaji sa dajú kúpiť už za 5 eur, kto si to nechá až na deň koncertu, priplatí si ešte o 2 eurá naviac."

Každý z koncertov začína v rovnakom čase, o 19:30, vystúpením predskokanov. Čerstvo plnoletých (18-ročných) "Slížov" bude na turné dopĺňať skupina Konflikt, ktorá tento rok slávi 20 rokov na scéne, a mladíci zo ska-punkovej skupiny Fuera Fondo. Predpredaj vstupeniek prebieha v sieťach Ticketportal a TicketPro.

Topfest 2010 Presents Horkýže Slíže Tour 54 dole hlavou
Horkýže Slíže + Konflikt + Fuera Fondo

4.3. - Bratislava, PKO
5.3. - Prievidza, Športová hala
6.3. - Dubnica nad Váhom, Športová hala
11.3. - Nitra, hala Klokočina
12.3. - Čadca, Kultúrny dom
13.3. - Červeník, Kultúrny dom
18.3. - Košice, Pub Koloseum
19.3. - Michalovce, Športová Hala
20.3. - Stará Lubovňa, Športová hala
25.3. - Banská Bystrica, Športová hala na Štiavničkách
26.3. - Martin, Športová hala
27.3. - Ružomberok, Športová hala

Redakciu Hudba.sk informoval Ján Kakaščík, PR manažér turné. Informácie o klipe a foto z natáčania poskytol Tomáš Holetz z agentúry Publique.

--
Foto: Publique

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže