Po novom roku sa na televízne obrazovky dostali dva nové slovenské klipy. Oba s prívlastkom "najdrahšie". Ide o naozaj veľkolepé výpravné príbehy. V oboch prípadoch. Rytmusova novinka 'Verejný nepriateľ' z albumu 'Kral' (2009) sa odohráva v uliciach viacerých miest, Mukatado príbeh s otázkou 'Prečo so mnou spíš' osadili do prostredia Budmerického zámku.

Oba nové klipy majú spoločné aj to, že pred premiérou sa o nich rozprávalo poriadne dlho a oba boli promované i prostredníctvom trailerov. Vďačných a nedočkavých fanúšikov tak lákali pohľadom do zákulisia výroby produkčné štáby oboch interpretov.

Rytmusov 'Verejný nepriateľ' ukazuje, ako podľa tvorcov bude Bratislava vyzerať v roku 2012. Klip v produkcii Fera Deáka režíroval Marian Martaus, jeho cena sa údajne vyšplhala na 200-tisíc eur. Skromnejší producenti by za tie peniaze dokázali na Slovensku natočiť aj celovečerný film. Zaujímavosťou údajne najdrahšieho klipu so špeciálnymi animačnými trikmi je aj to, že sa natáčal v uliciach štyroch miest – Bratislava, Prešov, Košice a Piešťany – a aj to, že ho odpremiérovala hudobná televízna stanica MTV.


Rytmus: 'Verejný nepriateľ' (2010)

S deštrukciou a búraním má skupina Mukatado už svoju skúsenosť. Možno ide o obľúbenú činnosť mimo koncertných pódií, pretože nejaké múry padali už v ich vlaňajšom klipe 'Ja sa mám'. Rovnako ako novinku 'Prečo so mnou spíš' - pieseň z albumu 'Vo výšinách' (2009) - ho režíroval Martin Hudák. Nepátrajme po tom, či padajúce steny obľubuje on, alebo sa iba prispôsobil želaniu členov skupiny, oceňme prácu a príbeh odohrávajúci sa v priestoroch národnej kultúrnej pamiatky zvanej Budmerický zámok. V novom klipe ostanú z neho iba trosky... V klipe si zahral aj Martin 'Pyco' Rausch.


Mukatado: 'Prečo so mnou spíš' (2010)

Text: Peter Lehotský
Foto: Hip-Hop.sk, Mukatado.sk

Súvisiaci interpreti: Mukatado, Rytmus