Už na budúci týždeň odštartuje turné troch nádejných kapiel slovenskej rockovej scény - The Paranoid, Zoči Voči a Problem, ktoré sa rozhodli spojiť svoje sily, aby dosiahli spoločný cieľ. Hoci každá zo skupín má svoj hudobný štýl, predsa len sú si v mnohých veciach podobné.

Všetky tri skupiny pôsobia na scéne už dlhšiu dobu, skladby si píšu sami, spievajú po slovensky a v textoch sa snažia fanúšikom odovzdať hlbšie posolstvo. V neposlednom rade ich však spája nahrávacie štúdio Attack Sound vo Vrútkach, v ktorom nahrávali svoje albumy. Tie budú predávať aj na pripravovanom turné.

Kapela The Paranoid vyznáva novodobý zvuk na pomedzí rocku a metalu, ktorý dopĺňa o texty s originálnymi témami. Mladá energická kapela vznikla pred 6 rokmi a pochádza z okolia Nitry. Má za sebou niekoľko zaujímavých úspechov, tým najväčším je prvé miesto v národnom kole celosvetovej súťaže Blast:Beat, ktoré sa im podarilo vyhrať v máji 2008. Ako víťazi spomedzi slovenských 120 kapiel reprezentovali našu krajinu na celosvetovom finále v írskom Dubline. V tom istom roku sa kapela predstavila Topfeste, zahrali si aj na Hodokvase, Minikvase, či Podhájska feste.

Začiatkom februára nahrávali svoj debutový album 'Sen v realite', ktorý už onedlho uzrie svetlo sveta. Album obsahuje pestrú škálu skladieb, ktorá by mala ulahodiť širokému spektru fanúšikov rocku. Pilotnú skladbu albumu si môžete vypočuť na www.hudba.sk/theparanoid.

Nitrianska kapela Zoči Voči, ktorá hrá dynamický punk rock s prímesou hardcore punku, funguje spolu už 6 rokov a za ten čas si stihla získať priaznivcov nielen medzi fanúšikmi ale aj v radoch ostatných punkových hudobníkov. Frontman Inekafe Vratko Rohoň ich dokonca v jednom z rozhovorov spomenul ako jednu z najtalentovanejších kapiel domácej scény. Fanúšikov si získavajú najmä vďaka uvedomelým textom a energii, ktorá sprevádza každé vystúpenie. Talentovaná partia chalanov má za sebou napr. účinkovanie na festivaloch Orange Summer na Domaši, Ružinej, Duchonke i na Orave.

Medzi ich najnovšie úspechy patrí ocenenie Objav mesiaca február 2010 na českom portáli iPunk.cz. Aktuálne kapela nahrala svoj debutový album 'S tebou idem ďalej', ktorý by mal vyjsť už koncom februára. Skladbu 'Utekám' si môžete vypočuť na www.hudba.sk/zoci-voci.

Martinská skupina Problem je uznávanou a čoraz populárnejšou screamo-rockovou kapelou, ktorej začiatky siahajú až do roku 1995. Od roku 2006 však nastáva nová éra s vynovenou zostavou a väčším i energickejším nasadením. V roku 2000 nahrala kapela debutový album s rovnomenným názvom 'Problém', ktorým sa stala kultovou na domácej martinskej scéne.

V októbri 2009 vyšiel druhý album 'Prečo žiť a prečo zomrieť', ktorý zožal na undergroundovej scéne veľký úspech. Vysoké hodnotenie dostal aj od iPunk.cz, vďaka čomu kapela získala nových priaznivcov aj v Čechách a na Morave, kde v posledných mesiacoch odohrala viacero koncertov. Skladbu 'Sklamanie' si môžete vypočuť na www.hudba.sk/problem.

Rozpis turné kapiel The Paranoid, Zoči Voči a Problem:

25.02. - Žilina, Smerr pub
27.02. - Topoľčany - Vox pub
05.03. - Detva - K-klub
12.03. - Martin - Klub 69
13.03. - Banská Bystrica - Klub 77
19.03. - Komjatice - Kultúrny dom
20.03. - Sereď - Camping club
16.04. - Tlmače - Kultúrny dom
24.04. - Zlaté Moravce - Ex Kompresor
30.04. - Košice - Collosseum
01.05. - Prešov - City club
29.05. - Levice - Bassarea

Redakciu Hudba.sk informoval Patrik Sýkora z kapely The Paranoid.

--
Foto: Ľubomír Pecho a Guardo.eu

Súvisiaci interpreti: The Paranoid, Problem, Zoči Voči