Sebavedomá štvorica hudobníkov, ktorá dokáže upútať a podmaniť si publikum tvorbou bez zbytočných klišé pokrstí budúci pondelok svoju prvú štúdiovú kolekciu nahrávok. Stane sa tak v pražskom Lucerna Music Bare. Album sa volá 'The Portrait', po koncerte v metropole Českej republiky vyrazí na medzinárodné turné.

Medzi zastávkami sú okrem Čiech aj mestá na Slovensku a v Rakúsku.

Jednotlivé koncerty obohatia svojimi vystúpeniami ako hostia aj skupina Sunflower Caravan, Jiří Kučerovský z Animé, Apatheia, Lehnen, The Swan Bride a ďalší.

Pražský krst, ktorý je prvým vystúpením Rara Avis v novej zostave sprevádza viacero očakávaní. "Veľmi sa na koncert tešíme. Je to pre nás prvé hranie po dlhšej dobe, a ľuďom odovzdáme všetok nahromadený adrenalín a nadšenie," hovorí frontman Daniel Galba. V úlohe predskokana sa v špeciálnom akustickom sete objaví Sunflower Caravan. Album pokrstí tvorca vizuálov skupiny Antimultivitamín.

Napriek tomu, že meno Rara Avis je relatívne neznáme, začína sa o ňom stále viac hovoriť. "Dokázali by vybičovať aj lenivú múzu k náruživým bozkom," píše sa v jednej recenzii, ďalšia uvádza nadšenie, že "zo škatuľky alternatívneho rocku na mňa takto pôsobili snáď iba Placebo a The White Stripes."

Album vznikal v štúdiu skupiny Lavagance pod producentským dohľadom Mareka Rakovického. Autorsky má na platni najväčší podiel dvojica Daniel Galba a Lukáš Sova. Z desiatich skladieb je osem rýchlych a dve pomalé, jedna z nich - 'January And The Kindred Spirit' – je prvým singlom. Bol na ňu natočený aj videoklip.


Rara Avis: 'January And The Kindred Spirit' (2010)

Turné Rara Avis:

22.02. Praha - Lucerna Music Bar - český krst (+ Sunflower Caravan)
26.02. Trenčín - Klub Lúč (+ The Swan Bride)
27.02. Bratislava - Randal Club - slovenský krst (+ Lehnen)
01.03. Praha – 007 (+ The Cinematics/SCO)
04.03. St. Pölten - Freiraum (A) (+ Lehnen)
06.03. Brno - Metro Music Bar (+ Jiří Kučerovský/Animé, Apatheia)
12.03. Prievidza – Diwadlo
13.03. Košice – Tabačka Kulturfabrik (+ Moustache)
19.03. Púchov - tba
20.03. Malacky – Bašta Pub (+ The Ills)

Zdroj: X Production

Súvisiaci interpreti: Rara Avis