Už túto nedeľu 21. februára si diváci Slovenskej televízie budú môcť vychutnať druhé semifinálové kolo autorskej súťaže Eurovision Song Contest 2010. Počas večera sa na pódiu predstaví dvanásť interpretov, ktorí zabojujú o postup do národného finále.

Ako prvá svoju skladbu 'Skús ma viesť' odprezentuje speváčka Soňa, ktorá si v šiestom semifinálovom kole vyspievala prvé miesto.

O druhé vystúpenie sa postará kapela Horská chata, ktorá svoju skladbu 'Myslíš, že vieš kto som?' ozvláštni vystúpením dvojice z kaskadérsko–akrobatickej skupiny Team SX.

"V štvrťfinálových kolách sme videli, že mnohí interpreti svoju prezentáciu poňali ako veľké divadlo. Druhý dôvod, pre ktorý sme sa rozhodli tím Horskej Chaty rozšíriť, je ten, že sme nechceli divákom Jednotky ukázať dvakrát to isté," povedal spevák kapely Martin Vantúch. V skúšobni vraj padlo viacero návrhov, kým sa dohodli na angažovaní kaskadérov. "Podľa mňa chalani dodajú svojimi nadľudskými kúskami našej hudbe ešte viac energie. A o ňu nám pri našej produkcii ide v prvom rade,“ dodal Vantúch. Kaskadérsko-akrobatická skupina Team SX je známa z účinkovania v šou Slovensko má talent, objavila sa však aj v jingloch TV JOJ či v upútavke na Slávika 2007.

Ako tretí vystúpi Martin Konrád so skladbou 'Ja viem'. Po ňom sa predstaví Dáška Kostovčik a Peter Bič Project s melancholickou baladou 'Dážď'. Svoju rockovú skladbu 'Paradise vs. Babylon' si ako piaty zaspieva Peter Bažík. V pop rockovom rytme sa bude niesť aj nasledujúca skladba 'Strašne mi chýbaš' kapely Alone.

Naopak na veselú nôtu zahrá a zaspieva svoju skladbu 'Pridaj si ma' skupina Smola a hrušky. Späť do melanchólie divákov vráti Martina Schindlerová, ktorá zaspieva pieseň 'Môžeš ísť'. Pestrosť večera doplní aj skupina Free Voices so svojou sviežou skladbou 'Z osnov'.

O návrat do pop rocku sa postará Tomáš Bezdeda v skladbe 'Na strechách domov' a následne svoju citlivú skladbu 'Do neba volám' odprezentuje skupina Aya. Poslednou účinkujúcou večera bude speváčka Mista, ktorá so skladbou 'Emotions' postúpila z prvého miesta druhého štvrťfinálového kola.

Zoznam účinkujúcich sľubuje pestrý program ale najmä zaujímavý súboj jednotlivých interpretov o postup do finále. Karty môžu v tomto prípade výrazne zamiešať mená ako Martina Schindlerová, Dáška Kostovčik, Tomáš Bezdeda či kapely Smola a hrušky a Free Voices.

--
Text: Miroslava Kuracinová
Foto: Stv.sk/eurosong2010