V poradí piaty štúdiový počin rockovej kapely Para by mal už o niekoľko týždňov oficiálne uzrieť svetlo sveta. Stane sa tak v priestore, kde zostava združená okolo nezameniteľného frontmana Laskyho natočila svoje prvé a doposiaľ i posledné DVD – 'Live at Babylon'.

Nová štúdiovka vychádza pod názvom Povstanie a bude obsahovať jedenásť piesní.

Tak ako pri predchádzajúcich nahrávkach, ani na novom albume nebude popri hudobnom materiáli chýbať unikátna dátová stopa. Tentokrát skalných fanúšikov poteší krátky dokument zo zákulisia nahrávania nových skladieb.

Termín krstu, ktorý sa uskutoční vo vynovenom Majestic Music Clube bol iba nedávno posunutý o týždeň zo 17. na 24. marca. "Dôvod bol jednoduchý, master sme odovzdali o dva dni neskôr a to ovplyvnilo celú radu vecí," vysvetlil zmenu frontman kapely Tomáš Šedivý alias Lasky.

O hostí aj napriek posunu núdza určite nebude, čo spevák naznačil exkluzívne pre Hudba.sk: "Môžem povedať, že sa na krste objaví niekoľko našich bývalých členov, z ktorých jeden sa ujme aj toho slávnostného aktu." Viaceré dohady smerujúce k nedávno uverejnenému archívnemu videu z telocvične boli Laskym zamietnuté. "Je to človek, ktorý sa veľmi často objavuje na televíznych obrazovkách, no krstných otcov bude v tomto prípade viacero, dokonca máme i jednu krstnú mamu."

Aktuálnymi v prípade Pary sú i čulé prípravy na natáčanie nového videoklipu o čom svedčí aj nedávna aktivita na fanúšikmi obľúbenom YouTube kanáli kapely. "Už onedlho by sme mali začať s výrobou nového videa k singlu 'Dosky', zatiaľ si ale ľudia budú musieť vystačiť s našou tradičnou 15-minútovou dátovou stopou, ktorá je na novom albume."

Na bratislavský koncert v Majestic Music Clube by mala priamo nadväzovať i séria trinástich vystúpení, na ktorých sa okrem Pary ako špeciálny hosť predstaví čerstvý víťaz ocenení Najlepšia koncertná kapela roka a Nováčik roka z piatkových Radio_Head AwardsBilly Barman. "Turné začíname 14. apríla, pričom na väčšine koncertov predstavíme okrem špeciálneho hosťa aj jednu lokálnu, respektíve spriaznenú kapelu."

Termíny turné k albumu 'Povstanie':

14.4. - Banská Bystrica
15.4. - Prešov
16.4. - Košice
17.4. - Svidník
22.4. - Detva
23.4. - Prievidza
24.4. - Hruštín
28.4. - Nitra
29.4. - Žilina
30.4. - Liptovský Mikuláš
6.5. - Bratislava
7.5. - Trenčín
8.5. - Pezinok

--
Autor: Miroslav Meňhert
Foto: Magdaléna Vinterová

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Para