N.O.H.A. (Noise Of Human Art) je kozmopolitná kapela, ktorej členovia pochádzajú z Nemecka, Českej republiky, Španielska a USA. Hrajú groovy tanečnú zmes drum&bassu, nu-jazzu, popu, občas s nádychom balkánu, flamenca a hudby z rôznych kútov sveta. Ich piaty album vychádza v týchto dňoch. V piatok 30. apríla odohrajú v bratislavskom Majestic Music Clube (bývalý Babylon) koncert, na ktorý sú v predaji už len posledné lístky.

Podľa najnovších informácií bude dramaturgia ich piatkovej show zostavená najmä z ich tanečných hitov, obohatená o 4–5 skladieb z nového albumu Respect the Menu. Názov nového albumu vznikol v Rumunsku na jednej bizarnej večeri, kde si človek nemohol vybrať, či chce mať k jedlu ako prílohu ryžu alebo zemiaky a jediná odpoveď rumunských čašníkov bola "respect the menu" (rešpektujte jedálny lístok).

Hudobne je novinka zmesou flamenca a drum&bassu - smer kapely teda ostáva zachovaný hoci podľa prvých ukážok je jasné, že album bude obohatený aj o množstvo nových prvkov či už z tanečných žánrov alebo etnickej hudby. Album 'Respect the Menu' je prvý z pripravovanej "dvoj-edície". Jej druhá časť príde na jeseň v podobe albumu, ktorý bude obsahovať niekoľko nových skladieb, k tomu remixy a multimediálny obsah – fotky a videá.

O kvalitách N.O.H.A. však vypovedajú predovšetkým živé vystúpenia. Presvedčiť sa o tom mohli aj návštevníci minuloročnej Pohody, kde kapela sršiaca temperamentom vytvorila fantastickú atmosféru.



Ako predklapela sa v piatok v MMC predstaví Noisecut, after party bude v réžií DJa Gabannu a DJky Dolyx, ktorá vystúpi spolu s trubkárom Remom.

Redakciu Hudba.sk informoval Fero Morong, organizátor koncertu.

--
Foto: www.n-o-h-a.de
Video: www.youtube.com/user/shusterPO

Súvisiaci interpreti: N.O.H.A.