Palace Cinemas pokračuje s úspešným projektom Palace Classics, prostredníctvom ktorého prináša do kín skvelé premietania medzinárodnej opery a baletu naživo a zo záznamu v HD kvalite. Tentokrát organizátori projektu pripravili premietanie talianskej opery naživo priamo z milánskej La Scaly. Už zajtra majú všetci milovníci opery jedinečnú šancu vidieť dielo Simon Boccanegra v skvelých priestoroch v podaní svetoznámych umelcov ako Plácido Domingo a Ferrucio Furlanetto.

V talianskej opere Simon Boccanegra sa črtá silný príbeh lásky a politiky. Boccanegra je vplyvný muž, ktorý sa skôr než získal moc v Janove, oženil s nepriateľovou dcérou Máriou. Zakrátko však Mária umiera a ich dcéra Amélia sa stratí. Po rokoch sa na scéne objavuje Simonov politický rival Fiesco, ktorý sa ho snaží odstrániť. Nikto však netušil, že Fiesco roky opatroval Simonovu dcéru. Dej je plný intríg a hľadania pravdy.

Simon Boccanegra LIVE - priamy prenos z La Scaly v Miláne
štvrtok 29. apríla 2010 o 20:00 v Palace Cinemas Aupark
(informácie o premietaní: opera, priamy prenos)

Hrajú: Plácido Domingo (Simon Boccanegra), Ferruccio Furlanetto (Jacopo Fiesco), Anja Harteros & Adriana Damato (Amelia), Fabio Sartori (Gabriele Adorno), Massimo Cavalletti (Paolo Albiani), Ernesto Panariello (Pietro)
Dirigent: Daniel Barenboim
Scéna: Federico Tiezzi
Kostýmy: Giovanna Buzzi
Osvetlenie: AJ Weissbard

Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Wallnerová z Palace Cinemas Slovak Republic. Viac informácií o programe projektu Palace Classics nájdete na www.palacecinemas.sk/classics.

Súvisiaci interpreti: Placido Domingo