Florence Welch, líderka formácie Florence and the Machine, tvrdí, že v textoch na nový album sa venuje iným témam ako na úspešnom debute 'Lungs' (2009). "Atmosféra je celkom ťažká, ale texty sa posúvajú od gotického hororu k niečomu, čo je trošku chemickejšie," povedala pre Newsbeat.

V novinke, ktorú nahráva od začiatku roka a je podľa nej ešte "veky vzdialená od dokončenia", chce preskúmať napríklad aj krištáľ. "Je tam pieseň nazvaná Spectrum, ktorá sa dosť zaoberá dúhami a prizmami - takže to začalo byť viac o krištáľovej téme," prezradila Florence, ktorej matka Evelyn Welch vyštudovala Harvard, je profesorkou renesančných štúdií a dekankou umeleckej fakulty na prestížnej londýnskej Queen Mary University. "Teraz si všetci myslia, že urobím album o periodickej tabuľke, čo neurobím. Ale aj tak by to bol dobrý koncept albumu. Mohli by ste ísť do škôl a pritiahnuť ľudí späť k vede," povedala 23-ročná hudobníčka.

Debutový album Florence and the Machine s názvom 'Lungs' vyšiel v júli 2009. Vďaka zmesi art rocku, indie folku a prvkov tzv. baroque popu, okamžite získal priazeň kritikov a vyslúžil si najskôr nomináciu na Mercury Prize. Začiatkom roka 2010 sa stal po vyše 6 mesiacoch v britskom rebríčku albumom číslo jeden a následne vo februári získal i ocenenie britský album roka na Brit Awards 2010. Texty viacerých piesní na albume sú o násilí a smrti, čo sú témy, ktoré mladú umelkyňu trpiacu dyslexiou a dysmetriou fascinujú od neskoršieho detstva a puberty, kedy bola v krátkom čase svedkom smrti svojich starých rodičov.

Najväčším hitom z albumu 'Lungs' sa stal aj u nás dobre známy a často hraný cover skladby 'You've Got The Love' (video), ktorý pôvodne v roku 1986 nahrala dvojica hudobníkov The Source a Candi Stanton. Ďalšími singlami z jej debutu sú skladby 'Kiss With a Fist', 'Dog Days Are Over', 'Rabbit Heart (Raise It Up)' a 'Drumming Song', ktorého videoklip bol nominovaný na ocenenie najlepšie hudobné video na minuloročných Q Awards. Zrejme posledným singlom albumu 'Lungs' bude 'Cosmic Love', ktorý by mal vyjsť 5. júla 2010. K tejto skladbe bude po jej vydaní taktiež zverejnený videoklip.


Florence and the Machine - 'Drumming Song'

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Myspace.com/florenceandthemachine (1,2), Florenceandthemachine.net (3,4)

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine