Po možnosti stiahnuť si najnovší počin žilinskej kapely The Swan Bride v digitálnej verzii prichádza na pulty predajní fyzický CD nosič s exkluzívnym bonusom vo forme klasickej LP platne.

"Dvojku", ako znie názov nedávno vydaného albumu, je možné zakúpiť za 12 € na stránkach vydavateľstva Wagon Records a v predajni Classic Roxy na Hurbanovom nám. 1 v Bratislave. Miesta, na ktorých bude balenie obsahujúce CD s pridanou hodnotou vo forme vinylovej platne možné zakúpiť, sa budú ešte rozširovať. Stále žiadanejší vinylový formát zaujal v posledných mesiacoch pevné miesto na slovenskom hudobnom trhu, čoho dôkazom je i kvalita spracovania v podaní The Swan Bride. Doplnený o osem ručne kreslených ilustrácií basgitaristu Rasťa 'Fuxa' Tupého prináša kompiláciu, ktorú podľa členov kapely nie je možné nahradiť digitálnou distribúciou.

"Chceli sme prichystať niečo špeciálne, preto sme sa rozhodli ku každému CD pribaliť aj vinyl. Zamilovali sme si platne, zvuk a tá atmosféra starých dosiek nás úplne pohltila," uviedol frontman skupiny Matej Rafa. The Swan Bride dokončili album 2 po takmer dvoch rokoch a v digitálnej verzii ho vydali 5. februára. "Rozhodli sme sa 'pustiť' album skôr na webe a neskôr na fyzickom nosiči. Vieme, že väčšina ľudí najčastejšie CD sťahuje a považujeme to za prirodzené," vysvetlil Rafa.

► CD + vinyl od The Swan Bride môžete získať v našej súťaži.

V charakteristicky živelnom koncertnom podaní si mohli fanúšikovia nové skladby 'Cabaret Marionette', 'Dead Astaire', či 'Lonely Honeymoon in the Wasteland' známu vďaka videoklipu Tomáša Rafu, vychutnať už v rámci slovensko-českého turné s kapelou Sunflower Caravan. Aktuálne sa štvorica zo Žiliny pripravuje na koncert v trenčianskom Piano Clube (07.05.) so skupinami Para a Billy Barman, po ktorom budú nasledovať vystúpenia na Bratislavskom undergroundovom majálese (22.5.), v Londýne (30.5.) a na podujatí United Islands of Prague (24.6.).


The Swan Bride - 'Lonely Honeymoon in the Wasteland'

The Swan Bride svoj žáner charakterizujú slovami "punk aristocratic". Zviditeľnili sa v roku 2007 s debutovým EP 'Monsters In Your Drawers'. Od tej doby absolvovali dve koncertné šnúry na Slovensku a v Českej republike, hrali na väčšine slovenských festivaloch (Pohoda, Hodokvas, Žákovic Open a i.), predstavili sa fanúšikom Marilyna Mansona ako predskokani v rámci jeho Europe tour 2009 a aktuálne pripravujú ešte avantgardnejší koncertný program pre nadchádzajúce koncerty v Prahe, Londýne a letné festivaly aj mimo územia Slovenskej republiky.

Najbližšie koncerty:

07.05. Trenčín – Piano Club (+ Para, Billy Barman)
22.05. Bratislavský undergroudnový majáles v PKO
30.05. Londýn - Cargo
24.06. Praha - United Islands Of Prague

Redakciu Hudba.sk informoval Miroslav Meňhert, PR manažér kapely.

--
Foto: Theswanbride.com

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Para, The Swan Bride