Krátko po odchode zo skupiny Red Hot Chili Peppers sa 40-ročný americký gitarista John Frusciante prezentuje novou štúdiovou nahrávkou, ktorú vytvoril spoločne s 34-ročným gitaristom Omarom Rodriguezom-Lopezom známym z pôsobenia vo formácii The Mars Volta. Album nazvaný podľa dvoch inštrumentalistov jednoducho 'Omar Rodriguez Lopez & John Frusciante' (2010) sa od 1. mája dá voľne stiahnuť z webovej stránky Omardigital.rodriguezlopezproductions.com.

Pred sťahovaním nahrávky môžu ľudia venovať finančný dar, ktorý ale nepoputuje na konto muzikantov, ale na výučbu hudby na školách. Približne 29-minútová nahrávka obsahuje dovedna sedem inštrumentálnych skladieb s veľmi stručnými názvami. Hudobníci album chystajú uviesť na trh aj ako vinyl a CD, dátum vydania týchto foriem nahrávky však zatiaľ známe nie sú.

John Frusciante nie je v sólových projektoch žiadnym nováčikom. Napríklad v roku 2004 sa prezentoval hneď štyrmi vlastnými nahrávkami. Spoločným menovateľom všetkých jeho sólových počinov je skutočnosť, že ich netvorí pod tlakom vydavateľstva a jeho primárnym cieľom nie je komerčný úspech. V rámci nezávislej tvorby vyprodukoval popri 10 vlastných štúdiových nahrávkach i dva albumy pod názvom Ataxia, tri EP nahrávky a na niekoľkých ďalších sa podieľal ako hosť či spoluautor.

Tracklist albumu Omar Rodriguez Lopez & John Frusciante (2010):

1. 4:17 am
2. 0=2
3. LOE
4. ZIM
5. VTA
6. 0
7. 5:45 am

Informáciu zverejnila slovenská fanúšikovská stránka kapely Red Hot Chili Peppers www.redhotchilipeppers.sk.