Česko-slovenská premiéra americkej kapely Lamb of God sa uskutoční 23. mája v bratislavskom MMC a o deň neskôr v klube Abaton v Prahe. Poprední predstavitelia modernej metalovej scény predstavia na prebiehajúcom európskom turné svoj aktuálny album s názvom Wrath. Chýbať však nebude ani prierez kompletnou diskografiou, za ktorú kapela v posledných rokoch pozbierala viacero prestížnych ocenení.

Lamb of God – predstavitelia surového, agresívneho a netuctového metalu sú v súčasnosti považovaní za hlavnú tvár tzv. novej vlny amerického heavy metalu (NWOAHM). Kapela vznikla už v roku 1994, ale až o päť rokov neskôr vyšiel prvý album 'Burn the Priest', ktorý je plný drsného a neučesaného zvuku. Nasledujúce roky sa niesli v znamení tvrdej práce a nekonečného koncertovania, pomedzi ktoré vznikal materiál na ďalšie albumy.

Definitívny zlom v kariére skupiny prišiel v roku 2003 s tretím albumom 'As the Palaces Burn', ktorý bol v rôznych magazínoch vyhlásený za album roka a kapela ním vstúpila do pomyselnej prvej ligy. Čoraz častejšie sa začali objavovať prirovnania k legendárnej Pantere, s ktorou Lamb of God spájajú najmä thrash metalové korene a masívna energia, ktorá z ich hudby doslova chŕli. Ich poznávacím znamením je nepriepustná zvuková stena tvorená dvoma gitarami, nadľudské výkony bubeníka Chrisa Adlera a v neposlednom rade vokál frontmana Randyho Blytha, pri ktorom si spomeniete práve na lídra Pantery Phila Anselma.

Po medzinárodnom úspechu nasledovali ďalšie dva oceňované albumy - s platňou Sacrament (2006) získali dokonca nomináciu na Grammy - a v minulom roku zatiaľ posledná štúdiovka 'Wrath', ktorá pokračuje v trende "panterovského" metalu. Lamb of God sa na nej prezentujú ako nezastaviteľná metalová mašina, ktorá pomelie všetko, čo sa jej postaví do cesty.


Lamb of God - Red Neck

Ich sila však najlepšie vyznie naživo. Nie nadarmo získali od metalových kritikov ocenenia ako najlepšia live kapela súčasnosti. Tento status už o necelé dva týždne prídu potvrdiť aj fanúšikom na Slovensku a v Čechách. Ako predkapela vystúpi na oboch koncertoch slovenská alternatívna metalová formácia rust2dust.

Lamb of God (USA)
Support: rust2dust (SK)

nedeľa 23. mája - Bratislava, Majestic Music Club
pondelok 24. mája - Praha, Abaton

Vstupenky na pražský i bratislavský koncert Lamb of God nájdete vo všetkých bežných predpredajových sieťach Obscure Promotion.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z usporiadateľskej agentúry Obscure Promotion. Viac informácií nájdete na webe www.obscure.cz alebo tel. číslach +420 774 220 183 a +420 775 095 666.