Frontman americkej rockovej skupiny The Killers Brandon Flowers odmietol všetky špekulácie a upokojil fanúšikov formácie vyhlásením, že vydanie jeho sólového albumu neznamená jej koniec. Práve naopak, prvá sólová nahrávka 28-ročného hudobníka podľa neho The Killers posilní.

"Toto je niečo, čo nás iba posilní. Chcem, aby ďalší album bol úžasnou spoluprácou medzi štyrmi chlapmi, ktorí sú pripravení urobiť najlepšiu nahrávku, akú dokážu," povedal spevák a klávesák pre magazín NME.

Brandon Flowers potvrdil vydanie debutového sólového albumu koncom apríla. Vysvetlil tak, čo znamenalo záhadné odpočítavanie na oficiálnej stránke skupiny Thekillersmusic.com. Jeho prvá nahrávka sa bude volať Flamingo a vyjsť by mala ešte tento rok. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Skupina The Killers sa napriek sólovej aktivite lídra Flowersa údajne nerozpadla a momentálne má "iba" prestávku. O jej rozpade sa špekulovalo najmä po tom, čo v januári a vo februári zrušila časť austrálskeho turné a kompletné ázijské turné. Ako dôvod vtedy uviedli chorobu člena rodiny jedného z hudobníkov.

Popri Flowersovi ohlásil sólové plány už skôr aj bubeník kapely z Las Vegas, Ronnie Vannucci. V projekte s názvom Mt Desolation spolupracuje s členmi skupín Mumford and Sons, Keane a Noah And The Whale.

--
Zdroj: SITA
Foto: Thekillersmusic.com

Súvisiaci interpreti: The Killers