Palace Cinemas Slovak Republic úspešne pokračuje v medzinárodnom projekte Palace Classics - premietaní opery, baletu a koncertov vážnej hudby. V stredu 26. mája sa bude v jednej z kinosál v Auparku premietať priamy prenos talianskej opery Das Rheingold naživo z talianskej La Scaly. Operný skvost v prevedení vynikajúcich operných spevákov ako Juha Uusitalo a Ilya Bannik si budú môcť návštevníci vychutnať vo vynikajúcej kvalite obrazu i zvuku.

Slovami prestížneho nemeckého týždenníka Die Zeit "produkcia Wagnerovho Rheingold režisérom z barcelonskej La Fura dels Baus poukazuje na spôsob ako preniesť muzikálne divadlo do budúcnosti". Valencia je v ňom zobrazená v 21. storočí a prekonáva tak tradičnú klasiku aj pomocou technológií, svetiel a rekvizít.

Das Rheingold LIVE
v stredu 26. mája 2010 o 20:00 v Palace Cinemas Aupark
(informácie o predstavení: opera, priamy prenos, dĺžka: 2 hodiny 30 minút)

Hrajú: Juha Uusitalo (Wotan), Ilya Bannik (Donner), Germán Villar (Froh), John Daszak (Loge), Matti Salminen (Fasolt), Stephen Milling (Fafner), Franz-Josef Kapellmann (Alberich), Gerhardt Siegel (Mime), Anna Larsson (Fricka), Sabina von Walther (Freia), Christa Mayer (Erda), Silvia Vázquez (Woglinde), Ann-Katrin Naidu (Wellgunde), Hannah Esther Minutillo (Flosshilde)
Dirigent: Zubin Mehta
Réžia: Carlos Padrissa, La Fura dels Baus
Scéna a kostýmy: Roland Olbeter

Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Wallnerová zo spoločnosti Palace Cinemas. Viac informácií o programe Palace Classics nájdete na www.palacecinemas.sk/classics.