Skupina Polemic pokrstila minulý týždeň v Bratislave nový album Horúce časy spôsobom, ktorý je pre ňu vlastný – veľkým koncertom so stovkami spokojných fanúšikov.

Tých vôbec nezaskočilo, že Polemic hral okrem chronicky známych hitov prakticky celý nový repertoár. Skladby z platne 'Horúce časy' poznali, veď už niekoľko týždňov sa dajú stiahnuť z internetu.

"Okamžite sme tak mali reakcie od ľudí a boli to reakcie pozitívne," hovorí spevák Braňo "Bejzo" Bajza. "Fanúšikovia sa k našej novej hudbe dostali bez toho, aby sme okolo nej museli robiť nejaký rozruch a čo je podstatné – tešia sa z nej."

Aktuálnym hitom Polemicu je pesnička Svetlá mesta, ku ktorej skupina v priebehu júna skompletizuje videoklip. Pre nás je to novinka, pre pánov zo skupiny viac ako tri roky stará skladba.

"Zložili sme ju už v januári 2007, no stále nám pripomínala jednu inú slovenskú skupinu," smeje sa Bejzo. "Nápad sa nám však veľmi páčil, a tak sme ju postupne upravili do súčasného latino štýlu."

Skladba zaznela aj na štvrtkovom krste, spolu s hosťami zo skupiny AMO Polemic zahral a zaspieval aj novinku Vášeň plus takmer 30 ďalších pesničiek. Len na chvíľu si mohol tancujúci dav oddýchnuť, keď autor unikátneho obalu albumu Horúce časy Július Nagy nový nosič Polemicu pokrstil. Návštevníci koncertu mohli tiež prvýkrát vidieť Polemic v celkom nových kostýmoch, ktoré pre jej členov navrhol Marcel Holubec.

Počas leta čaká skupinu tradičný program, intenzívne koncertovanie na Slovensku aj v Čechách. Najbližšie ju môžete vidieť 5. júna v Žamberku, 9. júna hrajú v Prešove.

Zdroj: manažment skupiny Polemic
Foto: Martina Chrienová