Anglický hudobník Richard Ashcroft sformoval novú hudobnú skupinu United Nations Of Sound, s ktorou na hudobnú scénu vstúpi debutovým albumom s názvom 'Redemption'. Novinka vyjde 19. júla prostredníctvom vydavateľstva Parlophone a obsahovať bude dovedna 12 piesní. K singlu 'Are You Ready?' skupina natočila aj svoj prvý videoklip.

Nahrávka vznikala v Los Angeles, New Yorku a v Londýne pod dohľadom producenta známeho ako No ID, ktorého služby v minulosti využil napríklad Jay-Z či Common. Popri Ashcroftovi skupinu tvoria inštrumentalisti Steve Wyreman, Paul "DW" Wright, Derrick Wright a Reggie Dozier. O sláčikové party sa staral Benjamin Wright, ktorý se podieľal na nahrávkách Arethy Franklin alebo dua Outkast, predovšetkým sa ale preslávil ako aranžér najslávnejšej platne 'Thriller' zosnulého Michaela Jacksona.

Richard Ashcroft je na hudobnej scéne známy najmä ako líder kapely The Verve, s ktorou vydal štyri štúdiovky. Tú poslednú s názvom 'Forth' uviedla kapela na trh v rámci comebacku na scénu v roku 2008. Ashcroft však už predtým vyhlásil, že napriek návratu The Verve mieni pokračovať vo svojich sólových projektoch. Ako sólo hudobník sa prezentoval troma nahrávkami - Alone with Everybody (2000), Human Conditions (2002) a Keys to the World (2006). Medzi jeho najväčšie hity a hity jeho kapely The Verve patria skladby 'A Song for the Lovers', 'The Test' (feat. The Chemical Brothers), 'Break the Night With Colour', 'Bitter Sweet Symphony', 'The Drugs Don't Work' či 'Sonnet'.


United Nations of Sound - Are You Ready?

Tracklist eponymného albumu United Nations Of Sound:

1. Are You Ready?
2. Born Again
3. America
4. This Thing Called Life
5. Beatitudes
6. Good Loving
7. How Deep Is Your Man
8. She Brings Me The Music
9. Royal Highness
10. Glory
11. Life Can Be So Beautiful
12. Let My Soul Rest

Informáciu zverejnila oficiálna webová stránka speváka richardashcroft.co.uk.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Richardashcroft.co.uk

Súvisiaci interpreti: Richard Ashcroft, The Verve