Líder Kollerbandu a bývalý spevák skupiny Lucie David Koller označil v stredajšom online rozhovore na Topky.sk slovenských fanúšikov nie práve najlichotivejšie. Na otázku "Aký je váš názor na slovenských fanúšikov?" odpísal: "Podľa mňa sú to ko**ti :D))".

Podľa obľúbeného hudobníka to bola zábava. "Bola to bohapustá recesia, a keď to zobral niekto osobne, tak sa mu môžem pochopiteľne ospravedlniť, ale nebolo to myslené vôbec vážne."

"Robili sme si z toho zábavu, lebo fanúšikovia sú naši kamaráti a my sme kamaráti našich fanúšikov a nechceli sme ich urážať," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA muzikant a bez servítky dodal, že "niekoľko otázok bolo fakt dementných, tak už sme sa začali chovať dementne aj my a uťahovať si sami zo seba".

David Koller sa spolu so svojou kapelou predstaví Slovákom už onedlho, a to na štyroch letných festivaloch Sound of Summer v Nitre (26. júna, Amfik), Prievidzi (17. júla, Mestské kúpalisko), Banskej Bystrici (24. júla, Plážové kúpalisko Štiavničky) a na Zemplínskej šírave (7. augusta, Kaluža). Spolu so slovenským raperom Rytmusom tu predstavia aj svoju spoločnú skladbu, na ktorej sa zatiaľ dvojica dohaduje. "Na spoluprácu s Rytmusom sa fakt veľmi teším, bude to veľká vec," uviedol David Koller, ktorého s hip-hopovým muzikantom spája nielen priateľský vzťah, ale aj vzájomný rešpekt v hudobnej branži.

Hudobníci sa na spoločnej skladbe doteraz dohadovali len na diaľku. "Zatiaľ sme sa na pesničke dohadovali len cez telefón. Ja už mám nejaký nápad, ako by to mohlo vyzerať, aby sme si spolu trocha zadžemovali," prezradil Koller. Základom takmer dvojhodinového programu Kollerbandu však budú najväčšie hity legendárnej skupiny Lucie ako 'Černí andělé', 'Skamenělý dítě', 'Troubit na trumpety', 'Šrouby do hlavy', 'Amerika' či 'Chci zas v tobě spát'. Spevákovi budú na pódiu robiť spoločnosť basgitarista Marek "Marta" Minárik, bývalý bubeník Lucie Tomáš Marek, gitarista Michal Pelant a Kollerov syn Adam, ktorý bude hrať na perkusie.

Popri Kollerovi a Rytmusovi sa môžu návštevníci tešiť aj na koncerty ďalších slovenských kapiel. V programe sa objavia mená ako Para, Hex, Chiki liki tu-a, Marián Čekovský, Aya, Marián Greksa, Horská Chata či Heľenine oči. Každé podujatie zo série vyvrcholí Oldies párty Rádia VIVA. Chýbať nebudú ani sprievodné podujatia.

Začiatok festivalov Sound of Summer je vždy plánovaný na 18:00. Vstup na podujatia nie je vekovo obmedzený, mládež do 15 rokov však môže prísť iba v sprievode jedného z rodičov alebo zodpovednej osoby. Vstupenky za 7,90 eur sa predávajú v sieti Ticketportal, na mieste bude vstupné 9,90 eur.

Zoznam festivalov Sound Of Summer 2010:
26. jún - Nitra (amfiteáter)
17. júl - Prievidza (Mestské kúpalisko)
24. júl - Banská Bystrica (Plážové kúpalisko Štiavničky)
7. august - Zemplínska šírava (Kaluža)

Informácie agentúre SITA poskytol Tomáš Holetz zo spoločnosti Publique.

--
Zdroj: SITA
Foto: Davidkoller.cz

Súvisiaci interpreti: David Koller, Rytmus