V dňoch 25 - 27. júna sa v neďalekej Viedni konal 27. ročník letného festivalu Donauinselfest. Podujatie každoročne dosahuje vysokú návštevnosť hudobných fanúšikov nielen z Rakúska ale aj z okolitých krajín. Túto skutočnosť má zrejme na svedomí aj fakt, že vstup na festival je zdarma. Tento rok bolo k dispozícií 12 pódií zameraných na rôzne hudobné žánre, k tomu viaceré sprievodné akcie, množstvo stánkov s občerstvením. Každý si prišiel na svoje, ako malé deti, tak aj pamätníci vyššieho veku. Prinášame fotoreport z vystúpení najväčších hviezd tohtoročného lineupu.

Tento ročník pozornosť pritiahli najmä hviezdy ako Kim Wilde a Billy Idol, ktoré vystúpili v piatok na Wien Energie/Radio Wien/Krone Fest-Bühne, teda na najväčšom pódiu ostrova. Práve tú sa stretlo niekoľko tisíc fanúšikov, aby si vychutnali ich vystúpenie.

Mladšie ročníky v sobotu pritiahli skupiny ako Stiletto, Wheatus alebo známa fínska kapela HIM. Už od poludnia sa priestor pred ATV/Antenne Rock-Bühne zapĺňal hlavne osobami v čiernom oblečení, ktoré sa snažili vydobyť si pozície v predných radoch, a to aj napriek pražiacemu slnku, ktoré ich vytrvalosť pekne vyskúšalo.

Počasie počas celého víkendu festivalu prialo, nespadla ani kvapka. Organizátorom patrí uznanie za skvele koordinovanú bezpečnosť a poriadok, zabezpečovanú policajnými hliadkami, početné lekárske stanovištia a pre návštevníkov priaznivo vyriešenú dopravu prídavnými linkami metra v nočných hodinách do všetkých strán Viedne. Jednoducho, kto tam bol, určite neľutuje. Kto nie, nemal by si túto akciu nechať ujsť budúci rok.



--
Text a foto: Marianna Mihálkinová

Súvisiaci interpreti: Billy Idol, HIM, Kim Wilde, Wheatus