Kapela Para podporí svojím vystúpením aktivity občianskeho združenia zameraného na vzdelávanie a zlepšenie života Rómov v lokalite Šobov pri Banskej Štiavnici. V spolupráci s občianskym združením Šukar dživipen (v preklade Pekný život) a kaviarňou Art Café chystajú 16. júla o 17:00 na Šobove futbalový zápas - skupina Para proti Šobovskému výberu a spolu s miestnou hudobnou skupinou Romano Iľo spoločný koncert. Od 21:00 bude v štiavnickej kaviarni Art Café afterparty.

V ostatných dvoch rokoch sa život na Šobove mení k lepšiemu. Po vzniku neziskovej organizácie Šukar dživipen, ktorú s podporou Mesta Banská Štiavnica založili manželia Koledovci sa komunitné aktivity na Šobove rozbehli. Organizácia prevádzkuje materské centrum, ktoré sa venuje predškolskej výchove a vzdelávaniu detí v priestoroch, ktoré poskytlo mesto.

Taktiež buduje komunitné centrum pre uskutočňovanie kultúrnych podujatí a vzdelávacie workshopy. Na sídlisku sa znížila drobná kriminalita a obyvatelia udržujú verejné priestranstvá v čistote. Aktivity združenia dlhodobo podporujú umelci a neziskové organizácie - medzi najaktívnejších patria Divadlo z pasáže a združenie Človek v ohrození.

Informácie agentúre SITA poskytla Silvia Kušnírová z agentúry Dynamic Relations 2000.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Para